Vizionarea imobilului de cumpărat și modalități de achitare

Publicat pe 30 September 2019.

 


📌 Face parte din Ghidul complet al cumpărătorului


 

La ce trebuie să fim atenți când mergem la vizionări

Printre lucrurile pe care trebuie să le verifici când vizionezi pentru a cumpăra un apartament se numără următoarele lucruri: instalațiile termice și sanitare, detaliile tehnice generale ale blocului și ale apartamentului, compartimentarea, numărul de camere și dispunerea acestora, zona și facilitățile din împrejurimile blocului.

Pe parcursul vizionării trebuie să fii atent la orice detaliu și să pui întrebări legate de orice lucru ciudat pe care îl observi. Renunță la rușinea de a pune întrebări. 

Suntem siguri că și acest articol te va ajuta: 10 lucruri la care trebuie să fii atent înainte de a cumpăra un apartament

 

❇️   Cum achităm imobilul?

🔺  Credit Prima Casă 

Avantajul principal al acestui credit este că avansul minim este de 5% din valoarea imobilului. Un alt avantaj este că nivelul dobânzilor este limitat, iar creditarea se face numai în lei. 

🔺  Credit ipotecar

În ultima perioadă este cel mai accesat tip de credit, deoarece costurile de creditare sunt mult mai reduse față de cele ale creditului Prima Casă. Rata, dar și suma de rambursat pentru imobil sunt mult mai mici, asta și pentru că suma împrumutată este mai mică. Dezavantajul unui astfel de credit este avansul, care trebuie să fie de minim 25% din valoarea apartamentului pe care vrei să îl achiziționezi.

🔺  Rate direct la dezvoltator

Este o variantă utilă dacă nu dispui de o altă metodă de finanțare, însă înainte de a face orice mișcare este recomandat să afli câteva informații despre dezvoltatorii de pe piață, astfel încât lucrurile să meargă exact așa cum îți dorești și să nu ai parte de surprize neplăcute. 

🔺  Plata integrală

Este cea mai bună variantă la cumpărarea unui imobil. Așadar, dacă dispui de întreaga sumă este bine să te folosești de acest avantaj.  

 

📌 Algerea locuinței

📌 Să cumpăr apartament într-un imobil vechi sau nou?

📌 Cumpăr apartament: negociere, documente și costuri

 Alte articole recomandate

📌 Ce trebuie să știi înainte să cumperi o casă

📌 Cum să faci economie la curent

📌 Cumpăr apartament: negociere, documente și costuri

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Inchiriaza electronice cu 50% reducere

Ghidul complet al cumparatorului

Buget limitat? Nicio problemă.

Ghidul complet al cumparatorului