Alegerea locuinței pe care s-o cumperi

Publicat pe 30 September 2019.
achizitie locuinta

 


📌 Face parte din Ghidul complet al cumpărătorului


 

În momentul în care achiziționezi un apartament, trebuie să iei în considerare foarte multe aspecte, precum zona, facilitățile, compartimentarea și, nu în ultimul rând, bugetul. 

 

🔺  Buget

Înainte de a începe orice fel de căutare, trebuie să îți calculezi bugetul. Pe lângă prețul imobilului, trebuie să iei în calcul comisioanele, taxele pe care o sa fie nevoie să le plătești, dar și cheltuielile cu îmbunătățirile sau cu modificările pe care vrei să le aduci locuinței.

Așa că, asigură-te că ai făcut calculele și încearcă, pe cât de mult poți, să nu te abați de la el. 

 

🔺  Dimensiune imobil

Cu siguranță unul dintre motivele pentru care te muți la casă nouă este spațiul. Fie că s-a mărit familia, fie că pur și simplu ai nevoie de mai mult loc pentru tine, dimensiunea imobilului este foarte importantă. 

 

🔺  Zonă

Zona în care alegi să îți cumperi apartamentul trebuie să corespundă nevoilor tale. De exemplu, sunt foarte multe persoane care își aleg zona în funcție de locația biroului. Este o idee bună, însă nu trebuie să excluzi și varianta în care îți vei schimba job-ul.

Alege zona astfel încât orice astfel de schimbări să nu te afecteze foarte tare. 

 

🔺  Facilități

În prezent, cei mai mulți cumpărători se orientează către zone în care accesul către stațiile de autobuze sau de metrou să fie cât mai aproape, indiferent dacă aleg să se mute la periferia orașului sau în centru. O altă dorință a cumpărătorilor, din punct de vedere al facilităților, este să aibă în apropiere grădinițe, școli, dar și magazinele și farmacii, săli de sport și așa mai departe.

 

🔺  Etaj

Printre detaliile care contează atunci când achiziționezi un apartament se numără și etajul. Cea mai bună variantă, din acest punct de vedere, este să alegi un apartament situat la etajele din mijloc. Extremele, adică ultimul etaj, dar și parterul, trebuie să fie ultima soluție. Pentru a afla mai multe detalii despre avantajele și dezavantajele de a sta la ultimul etaj și la parter, citește AICI

 

🔺  Finisaje

Tot mai mulți cumpărători au început să pună foarte mare preț pe calitate, iar dezvoltatorii  nu au rămas indiferenți și au răspuns rapid acestei cereri, punând la dispoziția cumpărătorilor apartamente construite la un nivel de calitate crescut, folosind materiale din ce în ce mai rezistente pentru instalațiile electrice, sanitare și termice. 

 

🔺  Compartimentare

Variantele pe care le ai la dispoziție când vine vorba de compartimentare sunt următoarele: apartament decomandat sau semidecomandat.

Printre beneficiile apartamentelor decomandate se numără spațiul aerisit de care vei avea parte, având în vedere că te vei putea bucura de un living spațios, care este delimitat de celelalte camere printr-un hol. Cel mai mare dezavantaj al unui apartament semidecomandat este lipsa intimității. Cele mai multe apartamente semidecomandate au trecere prin sufragerie și poate deveni ușor incomod dacă vei primi în vizită, peste noapte, prietenii sau părinții. 

Însă felul în care este compartimentat apartamentul se reflectă și în preț. În cele mai multe cazuri, apartamentele decomandate au un preț ușor mai ridicat față de cele semidecomandate.

 

Pe HomeZZ.ro găsești atât apartamente decomandate, cât și apartamente semidecomandate.

 

📌 Să cumpăr apartament într-un imobil vechi sau nou?

📌 Vizionarea și modalitățile de achitare ale imobilului

📌 Cumpăr apartament: negociere, documente și costuri

 



Alte articole recomandate:

📌 10 lucruri la care trebuie sa fii atent înainte de a cumpăra un apartament

📌 Ce trebuie să știi înainte să cumperi o casă

📌 Cum să faci economie la curent

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Buget limitat? Nicio problemă.

Ghidul complet al cumparatorului

inchiriere electronice

Motive în plus să închiriezi electronice

Ghidul complet al cumparatorului