Cumpăr apartament: negociere, documente și costuri

Publicat pe 30 September 2019.
negociere

 


📌 Face parte din Ghidul complet al cumpărătorului


 

În privința ofertării pentru a cumpăra, recomandările specialiștilor imobiliari sunt de a prezenta proprietarului ofertă scrisă. În faza premergătoare ofertei scrise, desigur că va exista și o discuție directă cu proprietarul, în care vei încerca să negociezi un preț mai mic și veți pune la punct toate detaliile. Ulterior discuției, vei participa la întâlnire însoțit de oferta scrisă, în care sunt menționate toate aspectele discutate la întâlnirea anterioară. Apelând la acest tip de ofertare, vei transmite profesionalism și ca atare, proprietarul va avea mai multă încredere în tine.  

 

🔺 Ce documente trebuie să solicităm vânzătorului?

❇️  Actul de proprietate

❇️  Extrasul de carte funciară

❇️  Certificat energetic

❇️  Certificatul fiscal pentru apartament

❇️  Adeverință de la asociația de locatari din care să reiasă că proprietarul nu are datorii la întreținere și este cu plata la zi

❇️  Dovadă de la furnizorul de electricitate din care să reiasă că plata acestor servicii este la zi

❇️  Copie CI proprietari, după caz

 

🔺 Alte costuri

Pe lângă prețul apartamentului, trebuie iei în calcul și următoarele costuri suplimentare:

❇️  Comisionul agenției imobiliare, dacă alegi să colaborezi cu una

❇️  Taxele notariale

❇️  Ratele bancare, în cazul în care faci această achiziție cu ajutorul unui credit

❇️  Costurile pentru situații neprevăzute. În această sumă trebuie să iei în calcul costurile pentru asigurare, impozit, dar și pentru eventuale reparații, renovari, etc.

 

Acum că știi cum să alegi apartamentul perfect, poți începe căutarea pe HomeZZ.ro, unde găsești atât apartamente amplasate în blocuri vechi, cât și apartamente situate în ansambluri rezidențiale. 

 

📌 Alegerea locuinței

📌 Să cumpăr apartament într-un imobil vechi sau nou?

📌 Vizionarea și modalitățile de achitare ale imobilului

 


Alte articole recomandate

📌 Cum să faci economie la curent ?

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

inchiriere electronice

Motive în plus să închiriezi electronice

Ghidul complet al cumparatorului

inchiriere electronice

De ce să închiriezi electronice pentru acasă?

Ghidul complet al cumparatorului