Cu cine colaborez pentru a-mi închiria locuința

Publicat pe 20 September 2019.
colaborare

 


📌 Face parte din Ghidul proprietarului care închiriază


 

O altă decizie pe care trebuie să o iei înainte de a-ți închiria locuința. În funcție de nevoile, de timpul tău, poți alege să colaborezi cu un agent imobiliar sau poți să pui anunț pe platformele dedicate domeniului imobiliar.

Inclusiv această decizie trebuie studiată atent și documentată în detaliu.

 

🔺 Agenție imobiliară

Nu porni din start cu ideea că o agenție imobiliară nu este potrivită pentru tine. În primul rând, lucrând cu un agent imobiliar vei scuti foarte mult timp și în al doilea rând vor ajunge la tine doar clienții care sunt cu adevărat interesați de a închiria de locuința ta. 

 

🔺 Platforme online dedicate domeniului imobiliar

O alternativă foarte eficientă de promovare a imobilului este postarea unui anunț pe platformele dedicate pieței imobiliare. Tot ce trebuie să faci este să încarci pozele cu apartamentul, garsoniera, casa etc. pe care vrei s-o închiriezi, să scrii toate detaliile importante despre imobil și apoi să publici anunțul. 

De exemplu, pe HomeZZ.ro, cu ajutorul aplicației pentru mobil, poți comunica foarte ușor cu persoanele interesate de apartamentul tău, fie că ești la birou, acasă sau în oraș. 

 

🔺 Prin recomandări 

Scenariul ideal este acela în care, prin recomandări din partea prietenilor sau a cunoștințelor, găsești chiriașul potrivit. Astfel, nici una dintre părți nu va avea de plătit comision. 

 

📌 Pregătirea imobilului 

📌 Stabilirea prețului și a condițiilor de închiriere

📌 Vizionarea, negocierea, finalizarea tranzacției și documentele

📌 Tips & Trick. Cum să fii proprietarul ideal

 

Alte articole recomandate:

📌 Să-ți cumperi o locuință sau să stai în chirie?

📌 Chirie: Căutarea propriu-zisă, vizionarea și negocierea

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Găsește-ți chiria perfectă pe homeZZ și poti câștiga primele 2 Luni Gratuite

Ghidul complet al chiriilor

7 Lucruri la ce trebuie să fii atent când închiriezi o casă

Ghidul complet al chiriilor