Să cumperi o locuință sau să stai cu chirie?

Publicat pe 26 August 2019.
chirie

Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Important este să iei în calcul avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni înainte de a lua o decizie. 

Pentru a putea achiziționa un apartament sau o casă trebuie să ai minim 20% din prețul apartamentului. Acest lucru este valabil în cazul în care apelezi la un credit ipotecar sau prin programele speciale. Pe lângă acest lucru trebuie să iei în calcul și eventualele cheltuieli pentru toate documentele necesare, dar și pentru comisionul agentului imobiliar, dacă optezi să lucrezi cu unul.

Un alt aspect foarte important este că, pentru a obține un credit, indiferent de natura lui, de la o instituție financiară, trebuie să te afli într-o situație sigură din punct de vedere financiar, dar și a siguranței locului de muncă.

Închirierea unei locuințe presupune costuri mai mici, având în vedere că pentru a te muta nu ai nevoie de o sumă atât de mare precum cea pentru cumpărarea unui apartament sau case. Singurele costuri suplimentare pe care trebuie să le plătești sunt cele care reprezintă garanția și avansul. De obicei, acestea reprezintă valoarea chiriei pentru o lună.

 

Haide să vedem împreună care sunt câteva dintre avantajele de a cumpăra o locuință.

personalizare locuinta chirie

 

Avantajele de a sta cu chirie:

economiseti bani de rata chirie

 


📌 Despre chirie: contract, avans și garanție


 

 

Dezavantajele de a sta în chirie: 

apartament de vanzare sau chirie

 

Dezavantajele de a deține un apartament:

rate chirie

 

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le studiezi foarte bine înainte de a lua o decizie, așadar, fie că îți dorești să devii proprietar, fie chiriaș, pe HomeZZ.ro găsești atât locuințe de vânzare, cât și de închiriat.


Alte articole utile:

📌 Calcularea bugetului pentru chirie

📌 Chirie: Căutarea propriu-zisă, vizionarea și negocierea

 

Despre Lavinia Stan

Lavinia Stan-

Îți recomandăm

De Black Friday ai 50% reducere la toate serviciile de promovare

GENERAL

contract de comodat

Contract de comodat

GENERAL