Să cumperi o locuință sau să stai cu chirie?

Publicat pe 26 August 2019.
chirie

Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Important este să iei în calcul avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni înainte de a lua o decizie. 

Pentru a putea achiziționa un apartament sau o casă trebuie să ai minim 20% din prețul apartamentului. Acest lucru este valabil în cazul în care apelezi la un credit ipotecar sau prin programele speciale. Pe lângă acest lucru trebuie să iei în calcul și eventualele cheltuieli pentru toate documentele necesare, dar și pentru comisionul agentului imobiliar, dacă optezi să lucrezi cu unul.

Un alt aspect foarte important este că, pentru a obține un credit, indiferent de natura lui, de la o instituție financiară, trebuie să te afli într-o situație sigură din punct de vedere financiar, dar și a siguranței locului de muncă.

Închirierea unei locuințe presupune costuri mai mici, având în vedere că pentru a te muta nu ai nevoie de o sumă atât de mare precum cea pentru cumpărarea unui apartament sau case. Singurele costuri suplimentare pe care trebuie să le plătești sunt cele care reprezintă garanția și avansul. De obicei, acestea reprezintă valoarea chiriei pentru o lună.

 

Haide să vedem împreună care sunt câteva dintre avantajele de a cumpăra o locuință.

personalizare locuinta chirie

 

Avantajele de a sta cu chirie:

economiseti bani de rata chirie

 


📌 Despre chirie: contract, avans și garanție


 

 

Dezavantajele de a sta în chirie: 

apartament de vanzare sau chirie

 

Dezavantajele de a deține un apartament:

rate chirie

 

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le studiezi foarte bine înainte de a lua o decizie, așadar, fie că îți dorești să devii proprietar, fie chiriaș, pe HomeZZ.ro găsești atât locuințe de vânzare, cât și de închiriat.


Alte articole utile:

📌 Calcularea bugetului pentru chirie

📌 Chirie: Căutarea propriu-zisă, vizionarea și negocierea

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL