Închiriezi? Cum să fii proprietarul ideal

Publicat pe 20 September 2019.
proprietar

 


📌 Face parte din Ghidul proprietarului care închiriază


 

Pentru a avea o relație frumoasă și de înțelegere cu viitorul chiriaș, trebuie ca și tu, în calitate de proprietar să ai grijă la anumite lucruri. Astfel, poți obține recomandări și nu vei mai pierde timpul iar și iar cu listarea apartamentului. 

Iată care sunt câteva dintre lucrurile pe care este indicat să ai în vedere în momentul în care găsești chiriașii potriviți.

 

🔺 Comunicare

Un aspect foarte important, în general, dar mai ales în cazul tău. Cu siguranță îți dorești ca cei care vor sta în locuința ta să comunice deschis cu tine. Astfel, vei avea o garanție că apartamentul va fi păstrat în condiții foarte bune. 

 

🔺 Fără vizite neanunțate

În momentul în care închiriezi, trebuie să respecți intimitatea chiriașilor tăi, să nu apari neanunțat la ușa lor, deoarece, procedând astfel, riști ca aceștia să se sature de o astfel de atitudine și să plece. 

 

🔺 Deschis la schimbări prin apartament

Fii deschis la propunerile chiriașilor. Poți avea doar de câștigat din acest lucru. Pe lângă faptul că cei care locuiesc în apartamentul tău vor fi fericiți, vei avea și tu de câștigat pe viitor. Orice îmbunătățire adusă apartamentului tău aduce un plus de valoare la următoarea închiriere. 

Acestea fiind zise, tot ce trebuie să faci acum este să listezi apartamentul tău pe HomeZZ.ro și să îți pregătești locuința pentru viitorii chiriași. 

 

📌 Pregătirea imobilului

📌 Stabilirea prețului și a condițiilor de închiriere

📌 Cu cine colaborez pentru a-mi închiria locuința

📌 Vizionarea, negocierea, finalizarea tranzacției și documentele

 

Îți recomandăm

Contract de închiriere apartament: model, ce trebuie să știe proprietarul și chiriașul

Ghidul complet al chiriilor

Cine și când plătește comisionul agenției imobiliare

Ghidul complet al chiriilor