Stabilirea prețului și a condițiilor de închiriere

Publicat pe 20 September 2019.
pretul

 


📌 Face parte din Ghidul proprietarului care închiriază


 

 

Stabilirea prețului 

Ca proprietar, indicatorii în funcție de care vei stabili prețul chiriei sunt următorii: zona, anul de construcție al imobilului, suprafața, numărul de camere, facilități, starea apartamentului și utilitățile. 

De exemplu prețul unui apartament în cartierul Victoriei, Floreasca, Dorobanți sau Primăverii va avea un preț mai mare față de un apartament cu aceleași dotări și specificații, dar care este amplasat în zone precum Titan, Ghencea, Berceni sau Militari. 

Pe lângă acești indicatori mai poți urmări și celelalte anunțuri cu imobile ca ale tale și poți ține cont și de prețurile din zonă. În vederea stabilirii unui preț corect, poți apela și la ajutorul unui evaluator imobiliar. 

 

 

Stabilirea condițiile de închiriere

Înainte de stabili profilul chiriașului potrivit pentru imobilul tău, trebuie să ai în vedere și care este tipul locuinței pe care o dai spre închiriere. De la compartimentare, preț, utilități, facilități, etc.

 

🔺 Nr. persoane

De exemplu, dacă ai un apartament cu două camere, îl poți închiria unui cuplu sau unor studenți care sunt dispuși să împartă chiria sau unui tânăr/tinere, care lucrează într-o companie aflată în apropierea apartamentului.

 

🔺 Animale de companie

Dacă îți dorești ca apartamentul să se mențină într-o stare bună și nu vrei ca cei care vor sta în chirie să aibă animale de companie este bine să menționezi acest lucru încă de la început, în anunț, pentru a evita surprizele neplăcute.

 

🔺 Vicii ale chiriașilor

Același lucru este valabil și în cazul viciilor. Cel mai bine este să fii deschis cu cei care sunt interesați. Să le spui de la început că nu se poate fuma în casă, de exemplu, sau că nu pot da petreceri în timpul săptămânii. 

 

🔺 Profilul chiriașului perfect

În momentul în care îți închiriezi locuința, trebuie să te gândești ce tip de persoane ai vrea să locuiască în casa ta. În primul rând, candidații aleși ar trebui să aibă un loc de muncă stabil sau un venit lunar constant, astfel încât să își poată susține cheltuielile cu chiria și întreținerea, să fie liniștiți, să respecte programul de liniște din bloc și să nu îi deranjeze pe vecini. 

 

📌  Pregătirea imobilului 

📌 Cu cine colaborez pentru a-mi închiria locuința

📌 Vizionarea, negocierea, finalizarea tranzacției și documentele

📌 Tips & Trick. Cum să fii proprietarul ideal

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Găsește-ți chiria perfectă pe homeZZ și poti câștiga primele 2 Luni Gratuite

Ghidul complet al chiriilor

7 Lucruri la ce trebuie să fii atent când închiriezi o casă

Ghidul complet al chiriilor