Cum aleg casa perfectă

Publicat pe 14 October 2019.
casa perfecta

 


📌 Face parte din Ghidul complet al cumpărătorului


 

Verificarea structurii casei

Acesta este un pas foarte important pe care trebuie să îl tratezi cu seriozitate. Pentru a te bucura de casă pe termen lung, asigură-te că structura casei este una rezistentă. În mod normal, o structură rezistentă este construită în funcție de planul casei, dar și de cel al terenului pe care urmează să construiești.

Structura de rezistență reprezintă un ansamblu de elemente precum stâlpi, grinzi, pereți și planșee, aranjate în așa fel încât să asigure preluarea și transmiterea încărcărilor ce acționează asupra ei, fără să pericliteze siguranța și integritatea clădirii.

Iată care sunt cele trei tipuri de structuri de rezistență și ce reprezintă fiecare. 

 

🔺 Structura din beton armat

În cazul structurilor de beton armat, greutatea clădirii este preluată, inițial, de planșeele de beton care se sprijină pe grinzi. Astfel de structuri sunt folosite, în general, în zonele predispuse la cutremure sau în zonele în care terenul este mlăștinos. O astfel de structură îți oferă mai multă libertate când vine vorba de compartimentarea casei.

 

🔺Structură metalică sau din lemn

Structurile din lemn sunt printre cele mai vechi tipuri de structuri folosite de-a lungul timpului. În general, acest tip de structură din lemn, cu stâlpi și grinzi, este folosit la construcția caselor din zonele montane. 

Atât structura metalică, cât și cea din lemn sunt considerate a fi cele mai eficiente, datorită timpului scurt de implementare, dar și al bugetului.  

 

🔺Zidăria portantă

Structurile de rezistență portantă sunt formate din pereți portanți și de rigidizare. Astfel de structuri sunt folosite, în mod frecvent, în construcția clădirilor de locuințe. Materialele din care sunt confecționați pereții portanți sunt din cărămidă, bolțari, BCA sau chiar și piatră. 

 

 

Calcularea bugetului

Înainte de a cumpăra o locuință trebuie să îți calculezi foarte atent bugetul. Atunci când faci acest calcul, trebuie să iei în considerare atât cheltuielile pe care le știi deja, precum avansul pentru casă și ratele la bancă, dacă îți achiziționezi locuința prin intermediul unui credit. Foarte important este să ai și un buget dedicat cheltuielilor neprevăzute. 

 

🔺 Prețul de achiziție – această cheltuială este una pentru care ești pregătit, însă ai grijă să alegi doar locuințe care se încadrează în suma stabilită de tine. Nu te lăsa impresionat de toate lucrurile pe care proprietarul sau dezvoltatorul ți le prezintă, deoarece este foarte posibil să te atragă și astfel să ajungi să cheltui mai mult decât îți permiți. De aceea, recomandarea specialiștilor este să nu te abați de la bugetul inițial. 

 

🔺Reparații și renovări – pentru astfel de situații trebuie să fii pregătit, iar în momentul în care faci calculul bugetului să iei în considerare și costurile pentru eventuale reparații și renovări.

 

 

Apelează la ajutorul specialiștilor

🔺 Când vine vorba de verificarea tuturor instalațiilor, a conductelor etc., este recomandat să apelezi la ajutorul specialiștilor. Atât la o construcție nouă, cât și la una veche, trebuie să te asiguri că tot ce ține de instalații este în regulă. Aici vorbim despre circuite electrice, instalații sanitare, centrale, radiatoare și țevi de apă.

Un alt lucru pe care trebuie să îl verifici, pe lângă structura casei și a fundației, este sistemul de jgheaburi și burlane. Este foarte important să verifici și aceste lucruri, deoarece o scurgere mare de apă care ajunge la structura de rezistență, poate afecta zidurile, dar și fundația casei.

 

🔺 Verificare finisajelor este un alt pas pe care nu trebuie să îl neglijezi. Ai grijă ca materialele folosite să corespundă cu cele menționate în proiect, părțile mobile ale tâmplăriei PVC să nu aibă probleme și verifică funcționalitatea prizelor, etc. 

 

🔺 Verificarea diverselor vicii ale locuinței și finisajele – acesta este un alt subiect delicat pe care trebuie să îl tratezi ca atare. În primă fază vei avea tendința de a crede că odată ce imobilul este achiziționat prin credit bancar a fost evaluat de către bancă și nu vei avea dubii în privința execuției. În realitate lucrurile nu stau chiar așa și de aceea este recomandat să mergi la verificări împreună cu un specialist.

Finisajele de lux pot ascunde foarte multe vicii și avarii care au o implicație financiară considerabilă, pe care este bine să o eviți. 

 

📌 Să cumpăr o casă veche sau una nouă?

📌 Cum achit imobilul și ce documente trebuie să solicit vânzătorului?

 



Alte articole recomandate:

📌 10 lucruri la care trebuie sa fii atent înainte de a cumpăra un apartament

📌 Ce trebuie să știi înainte să cumperi o casă

📌 Cum să faci economie la curent

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

inchiriere electronice

Motive în plus să închiriezi electronice

Ghidul complet al cumparatorului

inchiriere electronice

De ce să închiriezi electronice pentru acasă?

Ghidul complet al cumparatorului