La cine apelez când mă interesez de un teren?

Publicat pe 27 August 2019.
agentii imobiliare

 


📌 Face parte din Ghidul complet al cumpărătorului


 

Alegerea terenului este o componentă extrem de importantă pentru întregul proces de construire a casei. O alegere nepotrivită poate aduce după sine costuri suplimentare mari. De aceea, este ideal să fii precaut la alegerea colaboratorilor. Fie că vorbim despre agenții imobiliare, platforme online sau proprietari, trebuie să faci alegerea potrivită pentru tine.

 

    Așadar, cu cine colaborăm? 

 

• Agenții imobiliare

Foarte multe dintre terenurile de vânzare sunt promovate prin intermediul agențiilor imobiliare. De aceea, dacă alegi să colaborezi cu un agent imobiliar, vei avea câteva avantaje, printre care se numără și accesul exclusiv la proprietăți la care este posibil să nu ajungi pe cont propriu, dar vei beneficia și de serviciile și de experiența acestora.

Un alt beneficiu este că dacă nu te pricepi foarte bine la negociere, un agent imobiliar te poate ajuta în acest sens și astfel vei obține un preț foarte bun pentru terenul pe care urmează să îl achiziționezi. 

 

• Site-uri/platforme online

Platformele online dedicate domeniului imobiliar sunt o sursă importantă de documentare în procesul de achiziție a unui teren. În primă fază poți studia care sunt ofertele de pe piață, îți poți forma o idee în legătură cu prețurile terenurilor de vânzare din zonele tale de interes.

Pe lângă acest lucru, poți găsi terenul mult dorit și poți interacționa direct cu proprietarul, fără să mai fie nevoie să lucrezi cu o agenție imobiliară, dacă nu îți dorești acest lucru. Astfel, prin intermediul filtrelor de pe site-urile dedicate imobiliarelor, poți restrânge căutările în funcție de cerințele tale, în funcție de zonă, preț etc. 

 

• Direct proprietari 

Dacă alegi varianta de a discuta direct cu proprietari, vei întâlni o serie de avantaje și dezavantaje, ca de altfel și în cazul celorlalte variante. Principalul avantaj este că nu vei mai plăti comisionul perceput de o agenție imobiliară, însă vei pierde mai mult timp cu căutările, cu verificarea documentelor, plus multe altele. 

 

Iată care sunt următorii pași:

📌 Cum evaluam corect prețul unui teren de vânzare

📌 Cum achiziționăm terenul? Finanțarea proiectului.

📌 Documentele necesare achiziționării unui teren

📌 Semnarea contractului și negocierea

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Buget limitat? Nicio problemă.

Ghidul complet al cumparatorului

inchiriere electronice

Motive în plus să închiriezi electronice

Ghidul complet al cumparatorului