Ce documente trebuie să-ți dea proprietarul la finalizarea procedurilor de închiriere

Publicat pe 19 September 2019.
Documentele

 


📌 Acest articol face parte din Ghidul complet al chiriașului


 

Probabil cel mai așteptat moment. Momentul în care vei semna contractul de închiriere, vei da banii și apoi te vei muta în noua ta casă. Însă până atunci, trebuie să știi ce acte sunt necesare încheierii tranzacției. 

Contractul de închiriere este o convenție între proprietar și chiriaș, prin care locatorul (proprietarul), pune la dispoziția locatarului (chiriașului) apartamentul, în schimbul unei sume de bani.

Spre deosebire de contractul de vânzare-cumpărare, contractul de închiriere se poate semna oriunde, nefiind obligatorie prezența unui notar. 

Acesta poate fi înregistrat la ANAF, ca o măsură de siguranță atât pentru tine, în calitate de chiriaș, dar și pentru proprietar.

Documentele pe care proprietarul trebuie să ți le pună la dispoziție în momentul finalizării tranzacției sunt următoarele:

 

📌 Calcularea bugetului pentru chirie

📌 Căutarea propriu-zisă, vizionarea și negocierea

📌 Tips &Tricks: Contract, avans și garanțieAlte articole de interes:

📌 Cum să faci economie la curent

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Găsește-ți chiria perfectă pe homeZZ și poti câștiga primele 2 Luni Gratuite

Ghidul complet al chiriilor

7 Lucruri la ce trebuie să fii atent când închiriezi o casă

Ghidul complet al chiriilor