Reîndrăgostește-te de casa ta – 6 sfaturi utile

Publicat pe 14 February 2023.

A fi îndrăgostit este un sentiment minunat și revigorant, din păcate, nu este o stare permanentă. Dar uneori poți ajuta puțin dacă ai pierdut acel sentiment de iubire, mai ales față de apartamentul tău sau casa ta. Din moment ce nu mai călătorim așa mult, bineînțeles că nu mai simțim dor de casă. 

În acest articol o să descoperi câteva trucuri care o să-ți arate cum să reaprinzi dragostea față de casa ta.

 

Începe cu ,,Detox pentru casă”

Dacă locuința ta este supraîncărcată cu lucruri și trezește mai degrabă agitație și neliniște decât armonie, atunci liniștea începe cu ordinea sau mai degrabă cu reordonarea lucrurilor. Cea mai inspirata actiune este ,,Detox pentru casă”. După ce ți-ai organizat lucrurile și ai curățat casa, este timpul să o simplifici. Simplificarea funcționează prin utilizarea obiectelor noi cu materiale moi, cu obiecte care arată forme clare, cu mai puține culori, cu tonuri mai calme, vezi care este cea mai potrivită combinație de culori pentru interiorul casei tale.

 

Fă totul perfect ca la prima întâlnire 

Când ești îndrăgostit, acorzi mai multă atenție frumuseții. Te aranjezi și pui în evidență tot ce e mai bun din tine, de aceea îți recomandăm să faci exact același lucru și cu casa ta, redecoreaz-o și joacă-te cu nuanțele. Cu cât este mai atrăgătoare, cu atât o vei privi cu mai multă dragostea. Ambientul, lumina potrivită, accesoriile pentru casă și aromele care îți plac vor ajuta considerabil.

 

Pregătește surprize în casă

Vechiul truc de a reaprinde dragostea apelând  la surprize. Dacă totul urmează întotdeauna aceeași rutină, va fi considerat ceva obișnuit și dragostea dispare. Așa că poate este timpul să schimbi ceva. Poți începe cu schimbări mai ușor de realizat: culoarea dulapurilor din bucătărie, culoarea perdelelor sau redecorarea balconului sunt doar câteva inițiative pe care le poți face.

 

 ,,Chef de aer proaspăt” acasă

Începe prin a lasă aerul proaspăt să intre în casă în fiecare dimineață. După, adu exteriorul în interior. Cum poți face asta? Alege, de exemplu, scaune de grădină, decorează-ți casa cu plante mari și descoperă cele mai benefice plante de apartament și cum vă pot ele îmbunătăți sănătatea și calitatea vieții, Nu uita să pui accentul pe culoarea verde. 

 

Cumpără ceva antic

Și, pentru că dragostea este mai presus de toate, poți face ceva și pentru inima ta. Cumpără un lucru autentic care are o poveste: o masă, o noptieră sau o oglindă te pot ajuta să te reîndrăgostești de locuința ta. Mobilierul vintage este liniștitor, emană căldură și are un trecut, dar și un viitor în casa ta.

 

Lasă primăvara să intre în casă

Primăvara este anotimpul schimbărilor, deci o vază cu flori sau flori de primăvară în ghiveci nu pot lipsi din casa ta. 

Lasă-te inspirat de lejeritatea pe care primăvara o aduce cu ea: culori delicate, fragilitate, ciripit, stare de bine.

Reîmprospătează-ți apartamentul cu ceva nou, cum ar fi obiecte din sticlă pictate: vaze, pahare, carafe. Alege lucrurile de care ai nevoie: o vază pentru a aranja florile sau o carafă pentru sucul de fructe făcut dimineața. Aceste lucruri mărunte îți dau o stare de bine mai mult decât crezi. 

 

Folosește oricare dintre aceste propuneri și cu siguranță vei observa o schimbare plăcută, o să te bucuri mai mult de magia din interior și o să fii mai fericit când ajungi acasă!

 

 

Despre Madalina Voineag

Madalina Voineag-

Îți recomandăm

Buget limitat? Nicio problemă.

Ghidul complet al cumparatorului

inchiriere electronice

Motive în plus să închiriezi electronice

Ghidul complet al cumparatorului