Flori de primăvară în ghiveci – sfaturi și idei 

Publicat pe 27 January 2022.
Flori de primăvara în ghiveci

 

Fie că sunteți deja un iubitor al florilor și sunteți în căutare de altele, fie că v-ați decis de curând că este momentul să aduceți în locuința voastră un pic de natură, ați venit în locul potrivit. Primăvara se apropie cu pași repezi, și ce poate fi mai frumos decât niște flori care să înflorească odată cu sosirea ei. Dar cu toate astea, știm că uneori poate fi dificil să ai grijă de o plantă, însă cu siguranță merită tot sacrificiul.

Iată 4  tipuri de plante de primăvară care o să schimbe complet aspectul casei tale:

1. Violete

Violete în ghiveci

Dacă nu ați mai avut niciodată grijă de o plantă, cu siguranță violetele sunt perfecte pentru voi. Acest tip de flori sunt foarte ușor de întreținut și le puteți găsi oriunde pe piață. Violetele au nevoie de multă lumină, însă trebuie să evitați să le expuneți direct în soare. Atenție, ele nu trebuie udate pe frunze pentru ca se pătează. Tot ce trebuie să faceți este să le puneți apă în farfuria ghiveciului, iar primăvara trebuie să aveți grijă să le schimbați pământul.

 

 2. Zambile

Zambile în ghiveci

Din aceasta listă nu aveau cum să lipsească minunatele zambile. Iar dacă vă gândiți să aduceți această floare în casa voastră, este o alegere foarte bună. Pe lângă aspectul estetic pe care îl vor oferi, casa voastră va fi plină cu parfumul lor deosebit.

Zambila se poate crește în orice mediu, indiferent că vorbim de interior sau exterior. Aceasta înflorește începând cu luna Martie și până în Mai. Pentru a crește armonios, este nevoie să adăugați nutrienți în pământ pentru dezvoltarea rădăcinii și să aveți în vedere să o udați săptămânal.

 

  3. Lalele

Lalele în ghiveci

Și pentru că probabil știți deja că este recomandat să le cântați plantelor voastre, cu siguranță va fi foarte simplu să alegeți melodia perfectă pentru ele. 

Lalele iubesc soarele și locurile luminoase și preferă să fie udate dimineața, la 2-3 zile distanță. Acestea necesită să fie plantate într-un pământ nisipos și foarte bine drenat. Durată lor de viața este scurtă, dar după ce se ofilesc dacă scoateți bulbi și îi țineți într-un loc răcoros și ferit de lumină, îi veți putea replanta fără nicio problemă.

 

4. Năsturași

Năsturași în ghiveci

Năsturași sunt plante ușor de întreținut. Pot crește atât la soare, cât și la semi umbră, rezistă la temperaturi scăzute și sunt extrem de frumos colorați. Este recomandat să fie sădiți din timp pentru a vă asigura că înfloresc la timp.

 

 

Sfaturi pentru îngrijirea florilor de primăvara în ghiveci

Atunci când vorbim de îngrijirea florilor, știm deja că fiecare plantă în parte are cerințele ei. Dar cu toate astea, există câteva reguli și sfaturi de care puteți să țineți cont pentru orice fel de flori și plante:

  1. Alegeți ghiveciul potrivit și schimbați-l atunci când este nevoie, pentru a ajuta planta să crească în continuare
  2. Urmăriți lumina și asigurați-vă că fiecare floare primește atât cât are nevoie
  3. Păstrați în casă o temperatura adecvată pentru florile voastre
  4. Curățați-le de câte ori este nevoie
  5. Nu le mutați de colo-colo deoarece plantele se adaptează destul greu la un mediu diferit
  6. Schimbați pământul atunci când este necesar și asigurați-vă constant că acesta este curat

 

 

Trucuri pentru plantarea florilor de primăvara

Plantarea florilor de primăvară nu este o acțiune foarte complicată. Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de următoarele aspecte:

  1. Este recomandat să plantați bulbii toamna
  2. Deși florile de primăvară nu sunt foarte pretențioase, este recomandat să alegeți un pământ potrivit pentru a le asigura o creștere armonioasă
  3. Când alegeți bulbii, trebuie să vă asigurați că nu prezintă părți moi sau uscate, nu trebuie să fie înfloriți și aveți grijă să nu luați unii prea mici
  4. Bulbii trebuie puși în pământ cu rădăcina în jos și udați regulat

 

Dacă v-am convins că este momentul potrivit să aduceți puțină frumusețe în casa voastră, nu ar strica să începeți căutările și pentru alte tipuri de plante. Acestea vor aduce un aport de autenticitate casei voastre, iar dacă sunteți adepți ai teoriei Feng shui, cu siguranță cunoașteți deja și puterea lor de a influența anumite aspecte ale vieții.

 

Surse foto: depositphoto.com


Întrebări frecvente ❔ și răspunsurile lor ❕

Secțiunea FAQ 

Q: Ce flori se plantează primăvară în ghiveci?

Primăvară se pot planta următoarele flori: zambile, lalele, narcise, violete, năsturași etc…

Q: Ce facem cu florile de primăvară dacă încep să se pleoștească pe parcursul verii?

Pentru a evita această situație este recomandat să muți florile într-un loc cu umbră, puțin mai răcoros și să le uzi mai des.

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL