Feng shui – armonie și bun-gust în casa ta
Publicat pe 09 December 2021.Cuprinsul articolului
- Ce este feng shui?
- Feng shui in dormitor
- Feng shui la intrarea in casa
- Planta bogatiei
- Alte plante de apartament benefice. Flori feng shui
- Harta bagua
Ce este Feng shui?
Dacă simți că lipsește ceva din viața ta, noi avem rezolvarea. Cu ajutorul Feng shui îți dai refresh atât la casa, cât și la viață. Această filozofie chineză studiază influența pe care o are mediul înconjurător asupra sorții omului și ne ajută să exploatăm norocul prin intermediul elementelor naturii. Traducerea în limba română a acestui cuvânt arăta cam așa: „vânt- apă”. Conform teoriei chineze, aceste elemente reprezintă puterile fundamentale care influențează destinul uman. Astfel spus, dacă ai nevoie de succes și împlinire pe toate planurile, ai venit unde trebuie.
Fie că ești într-o chirie în care plănuiești să stai o perioadă, fie că ai cumpărat o locuință nouă sau ți-a fost înmânată prin împrumut de folosință, mai jos sunt informațiile feng shui de care ai nevoie.
Află informații utile despre contractul de comodat: https://blog.homezz.ro/contract-de-comodat/ 📌
Principiile de bază feng shui în casă
La baza teoriei Feng shui stau 5 elemente care dețin o serie de beneficii fiecare:
- Pământ: controlează energiile emoționale privitoare la stabilitate și receptivitate
- Lemn : vorbește despre creștere, evoluție, progres
- Apă: aduce conexiuni și liniște
- Foc: induce rapiditate în acțiune, entuziasm și bucurie
- Metal: aduce abilități de intensitate și de concentrare
Este foarte important ca aceste elemente să nu fie folosite în exces. Abuzul duce la o serie de efecte negative precum:
- Pământ: membrii familiei pot suferi de depresie, lene sau senzație de neputință
- Lemn: te poate face agresiv și lipsit de compasiune
- Apă: duce la indecizie, lipsă de hotărâre și principii neclare
- Foc: poate duce la apariția stresului și a neliniștii
- Metal: duce la cinism și critică exagerată
Feng shui în dormitor
Alege culori luminoase și nuanțe pastelate
Decorul dormitorului trebuie să prezinte un ambient plăcut și odihnitor. Pentru a reuși acest lucru optează pentru culori precum: alb, crem, galben pal, ivoire, verde pal, roz pudrat, lila.
Pentru accente cromatice este bine să folosiți culori cu efect revigorant și calm precum: albastru, violet, verde, roșu, galben, portocaliu. Acestea trebuie folosite sub forma textilelor, decorațiunilor sau a unui perete statement.
Pentru a atrage mai multă pasiune este recomandat să folosiți accente de roșu, iar pentru vitalitate, liniște și sănătate alegeți elemente de culoare verde sau albastru.
Dacă îți dorești foarte mult să adopți Feng shui-ul și în dormitorul tău, dar simți ca ar fi un stres financiar prea mare, avem un sfat care s-ar putea să te ajute. Îți trebuie doar câteva unelte și un pic de imaginație. Astfel, poți oricând să recondiționezi mobila pe care deja o ai și să o aliniezi cu teoria Feng shui-ului.
Nu poziționa patul în linie cu ușa
Dacă ești în căutarea unor case de vânzare, te sfătuim să fii foarte atent la mărimea dormitorului și la calitatea patului. Calitatea somnului tău poate fi influențată direct de poziția patului. Picioarele în linie dreaptă cu ușa sau „poziția mortului”, precum este cunoscută în cultura chineză, atrage energiile negative din celelalte încăperi. Patul trebuie poziționat cu fața orientată către dormitor.
Știm cu toții că un pat de calitate poate fi costisitor, însă pentru a te bucura de stabilitate și siguranță este recomandat să alegi un pat cu tăblie solidă din lemn masiv. Sfatul nostru este să arunci un ochi peste site-urile cu mobilă de vânzare la „mâna a doua”. Niciodată nu știi ce chilipiruri poți găsi cu un singur click.
Folosește cât mai multă lumină naturală
Pentru odihnă și relaxare se cere un spațiu cât mai aerisit și luminos. Astfel, este necesar ca în dormitor să pătrundă cât mai multă lumină naturală. Alege ferestre cât mai mari, însoțite de perdele și draperii cât mai transparente care să permită luminii exterioare să pătrundă în cameră.
Evită folosirea oglinzilor
Oglinda este un obiect esențial în arta feng shui, însă nu și atunci când vorbim despre zona dormitorului. Energia ideală pentru această zonă este cea de odihnă, complet opusă celei de mișcare pe care o reflectă oglinda.
Feng shui la intrarea în casă
Ușa de la intrare este primul impact pe care îl avem cu casa propriu-zisă. Conform principiilor Feng shui, ușa trebuie să aibă deschidere spre interior pentru a atrage energie pozitivă. În cazul opus, în locuință se va instala dezechilibrul.
De asemenea, este recomandat să nu încărcăm spațiul din jurul intrării cu lucruri inutile. Aici trebuie puse obiecte cu un aport benefic de energie precum o plantă sau un tablou cu imagini din natură. Pentru extra noroc chinezii își agață în tocul ușii un șnur roșu.
Pentru mai multe informații care privesc amenajarea livingului, acceesați articolul: https://blog.homezz.ro/amenajare-living/
Planta bogăției
Plantele au beneficii multiple în cultura feng shui. Acestea creează o legătură între om și natură, iar prezența lor în casă este benefică sănătății și creării echilibrului. Iar ca și bonus, există plante care sporesc energia abundenței și sunt numite „planta banilor”.
Arborele de Jad
Acest arbore nu ar trebui să lipsească din nicio casă. El aduce noroc, energie pozitivă și prosperitate. Este o plantă foarte ușor de întreținut, reprezentată de un arbore în miniatura ce va împrospăta aerul în orice locuință.
Pentru a vă spori șansele este recomandat să așezați la rădăcina plantei un bănuț.
Castan Malabar
Pachira Aquatic este o plantă durabilă ce se adaptează ușor la diverse condiții. Numele provine dintr-o veche limbă indiană guyaneana și înseamnă “nuci de apă dulce”.
Legenda spune că planta va aduce o mare bogăție proprietarului său. Trunchiurile acesteia sunt de obicei împletite pentru a “bloca” norocul și averea în casă.
Feriga
Aceasta este cea mai comună plantă de interior, iar asta pentru că nu necesită prea multă atenție sau condiții speciale.
Vestea bună este că se spune că dacă ai o ferigă înflorită în casă, te așteaptă cea mai bună perioadă financiară din viața ta.
Alte plante de apartament benefice. Flori feng shui
Bambus spiralat
Această plantă are capacitatea de a atrage doar lucruri pozitive în viața ta. Astfel, dacă îți dorești noroc în dragoste sau găsirea unui partener, pune într-o vază doua fire de bambus.
Dacă îți dorești însă bogăție, trebuie să ții în casă trei fire de bambus. De asemenea, cinci tulpini aduc prosperitate, iar șapte tulpini de bambus atrag norocul și sănătatea.
Crinul păcii
Se spune că această plantă alungă depresia și anxietatea. Pentru a atrage energiile pozitive crinul trebuie plasat în dormitor, în partea estică sau nordică a acestuia.
Portocal
Acest pomișor poate fi plasat oriunde în casă și îți va aduce noroc și prosperitate.
Bujor
Dacă îți dorești noroc în dragoste sau mai mult romantism în viața ta, această plantă nu ar trebui să-ți lipsească din casă.
O regulă Feng Shui foarte importantă spune că un cuplu nu ar trebui să pună în dormitor o poză sau un tablou cu un singur bujor, pentru că acest lucru ar putea atrage infidelitatea.
Harta bagua
Harta Bagua este un instrument care ajută la obținerea unui flux armonios și sănătos de energie în orice spațiu dat.
Cuvântul bagua se desparte în 2 silabe, fiecare având o semnificație anume:
- Ba înseamnă opt.
- Gua înseamnă trigrama și reprezintă trinitatea cer-pământ-omenire
Fiecare zonă bagua corespunde unui anumit sector din casa. Zonele sunt următoarele:
- Carieră
- Cunoaștere
- Familie și Sănătate
- Prosperitate și Abundență
- Faimă și Reputație
- Căsătorie și Relație
- Copii și Creativitate
- Persoane de ajutor și Evoluție Spirituală
Întrebări frecvente ❔ și răspunsurile lor ❕
Secțiunea FAQ
Q: E bine în feng shui să ai oglinzi în dormitor?
În Feng shui nu este bine să ai oglinzi în dormitor deoarece acestea reflectă energia mișcării, complet opusă celei necesare în această încăpere.
Q: Ce reprezintă harta Bagua?
Bagua este o schema octogonală folosită în Feng Shui pentru a poziționa pe o hartă elementele dintr-un mediu(casă, teren). Ea ajută la obținerea unui flux armonios și sănătos de energie în orice spațiu dat.