Cum să îți amenajezi balconul în funcție de dimensiuni și tip
Publicat pe 27 April 2022.Cuprins articol
Cu toții visăm la un balcon mare exterior în care să ne putem aduna cu prietenii și familia și să ne petrecem zilele alături de aceștia, însă chiar dacă nu-l avem, nu înseamnă că nu putem profită și de unul mai mic sau mai îngust. Balconul poate fi foarte util și poate completa diferite nevoi și lipsuri ale casei tale. Așa că, astăzi îți vom spune cum să îți amenajezi acest spațiu, indiferent de mărimea sau tipul său, pentru a putea obține spațiul mult dorit.
Amenajare balcon îngust
Balconul îngust poate da bătăi de cap chiar și celor mai pricepuți oameni, dar chiar și așa, există speranță. Orice spațiu poate fi util și poate arată așa cum îți dorești, atâta timp cât ții cont de câteva reguli.
Iată care sunt acestea:
- Nu aglomera spațiul. Alege doar câteva piese esențiale pentru decorul pe care ți-l dorești;
- Ai grijă ca mobilierul și decorațiunile să fie în echilibru și să existe o continuitate în decor;
- Canapeaua, banca sau alte obiect de stat jos trebuie așezate în colțurile balconului, niciodată pe lung pentru că blochează spațiul de deplasare:
- Axează-te pe culori și printuri cât mai simple pentru a nu încarcă vizual spațiul;
- Folosește cât mai puțin mobilier posibil;
- Pune accentul mai mult pe plante și decorarea pereților.
Amenajare balcon mare
Balconul mare este cu siguranță visul oricărei persoană care locuiește la apartament și este, evident, una dintre cele mai ușoare dimensiuni de amenajat. Primul lucru de care să ții cont atunci când te gândești la amenajarea acestuia este locul în care se află, interior sau exterior. În funcție de locația sa vei alege mobilierul și piesele de decor.
Al doilea lucru de care trebuie să ții cont atunci când te decizi să amenajezi un balcon interior sau exterior mare este să eviți aglomerarea acestuia. Încearcă să te rezumi la minimul necesar și să păstrezi un echilibru în orice decor ai alege.
Amenajare balcon închis
Amenajarea unui balcon închis este destul de simplă. În primul rând, totul se învârte în jurul dimensiunii sale. Dacă este micuț, vei aplica în mare parte aceleași reguli ca și la cel îngust. Păstrează totul cât mai simplu și aerisit. Dacă este mare, poți alege orice fel de mobilier îți dorești, te poți juca cu texturi și modele de tapet și poți chiar să profiți de acest spațiu pentru a crea și o mică zonă de depozitare care să mai elibereze din spațiul casei.
Amenajare balcon deschis
Amenajarea unui balcon deschis poate să ridice anumite probleme la alegerea mobilierului potrivit. Pentru un balcon exterior o să fie nevoie să folosești mobilier și piese rezistente la apă, umiditate, temperaturi ridicate sau scăzute și orice alt fel de fenomene ce pot distruge un balcon proaspăt amenajat. Practic, trebuie să te gândești la acesta la fel ca și la o grădină.
După ce ai luat în calcul aspectul rezistenței, aplici aceleași reguli ca și până acum. Dacă este mic, nu încărca spațiul și optează pentru un stil cât mai minimalist, dacă este mare, știi cum se zice…cerul e limita.
Alte idei și sfaturi pentru un balcon amenajat modern și cu bun gust | design | depozitare
Balcon casă
Balconul unei case ar trebui să vină în completarea grădinii și să fie o mică oază de relaxare, departe de ochii celorlalți oameni din familie. Dacă în grădină vă veți aduna toți să vorbiți, să vă jucați sau să mâncați, aici va fi un spațiu mai intim, unde să poți citi o carte și să-ți poți savura cafeaua, în timp ce te bucuri de liniște.
Amenajarea acestuia se va face bineînțeles tot în funcție de dimensiunea acestuia și vei aplica în mare parte aceleași reguli ca și mai sus. Dacă ai noroc și spațiul te ajută, îți recomandăm să iei în calcul și instalarea unui hamac. Va fi cel mai bun loc de relaxare din toată casa și, cu siguranță, nu te vei mai putea ridica din el.
Modele balcon mansardă
Dacă casa ta deține un balcon la mansardă, nu te speria. Urmează aceleași reguli enumerate deja și lasă-te inspirat de următoarele exemple.
Birou pe balcon
Dacă lucrezi de acasă, oricât de comod ar fi, la un moment dat simți nevoia de aer și lumină. Așa că, de ce nu să nu îți muți biroul pe balcon? Indiferent care este dimensiunea acestuia, întotdeauna va exista un colț în care să poți crea un spațiu pentru muncă. Biroul nu trebuie neapărat să fie unul tradițional. Poți opta pentru o masă multifuncțională sau chiar pentru una care se pliază, pentru a economi spațiu și a putea avea propriul birou chiar și în cele mai mici și înguste balcoane.
Iluminare balcon
Iluminarea corectă a balconului este foarte importantă și trebuie adaptată la stilul și funcționalitatea acestuia. Dacă este un balcon cu zonă de birou, trebuie să optezi pentru lumină rece, iar dacă este doar un spațiu de relaxare, pentru lumină caldă.
Recomandarea noastră este să optezi pentru posibilitatea folosirii mai multor tipuri de lumină. În felul acesta, vei putea desfășura orice fel de activitate în acest spațiu și vei avea mereu lumina potrivită la îndemână.
Idei depozitare balcon
Balconul poate fi o zonă de depozitare foarte bună atunci când este unul de tip închis. Îl poți folosi pe post de dressing, de debara sau chiar de bibliotecă, dacă ai prea multe cărți și în casă nu dispui de spațiul necesar pentru una. Tot ce trebuie să faci este să asiguri condițiile necesare fiecărui astfel de spațiu, iar apoi te poți bucura de acest colțișor așa cum se cuvine.
Sursă foto: depositphoto.com, pinterest.com
Întrebări frecvente ❔ și răspunsurile lor ❕
Q: Ce flori sunt recomandate pentru amenajarea balconului?
Pentru amenajarea balconului este recomandat să alegeți flori adecvate temperaturii și expunerii la acest tip de lumină, precum mușcatele, panseluțele, azaleele, petuniile etc…