Cum să crești valoarea casei tale înainte de a o vinde

Publicat pe 23 August 2019.
casa de vanzare

Vânzarea unei case este un proces important și destul de lung și de aceea ai nevoie de o atitudine responsabilă. Tu, în calitate de vânzător, trebuie fii cu un pas înaintea cumpărătorului pentru a putea încheia rapid tranzacția. 

Astăzi, îți venim în ajutor cu o listă de sfaturi despre cum poți crește valoarea casei tale înainte de a o scoate la vânzare.

Dacă ai grijă să bifezi toate lucrurile de pe lista de mai jos vei avea un argument puternic în privința prețului.

 

Curățenia

produse de curatenie

Este un aspect foarte important în procesul de vânzare al unei locuințe. O casă curată spune multe despre proprietar. Ai grijă la toate detaliile: spală geamurile, curăță toate colțurile casei, șterge praful, și așa mai departe. Dacă nu ai timp pentru a te ocupa în detaliu de aceste aspecte apelează la ajutorul unei firme specializate.

 

Păstrează casa cât mai simplă

camera decorata simplu

Încearcă să elimini din obiectele personale care ar putea fi catalogate drept extravagante. Simplitatea și minimalismul mobilierului, dar și al apartamentului îți lasă impresia de spațiu și de libertate. 

 

Lumina 

camera bine luminata

Asigură-te că locuința este cât mai luminoasă. Trage toate draperiile, lasă soarele să intre în casă, deoarece cu ajutorul acesteia încăperea va părea foarte primitoare.

Dacă apartamentul nu este amplasat spre Sud poți aduce tu îmbunătățiri la capitolul luminozitate prin diferite trucuri precum înlocuirea tuturor becurilor din casă cu becuri cu o intensitate mai mare și spoturi luminoase. 

 

Mare atenție la detalii

Ai grijă și la aspectul din exteriorul casei, la covorașul de la intrare, la sonerie. Ai grijă ca aceasta să fie funcțională și nu uita să plătești întreținerea. Cei care vor veni la vizionare vor avea grijă să verifice și acest aspect. Nu uita să acorzi o atenție deosebită instalațiilor sanitare. Dacă acestea vor avea un aspect neîngrijit și vechi vor ridica semne de întrebare potențialilor cumpărători.

 

Renovarea 

renovare apartament

Uneori o simplă modificare adusă mobilierului sau o renovare a băilor sau a bucătăriei este suficientă pentru a o transforma într-o locuință ce atrage atenția potențialilor cumpărători. Pentru a pregăti corespunzător apartamentul de vânzare și pentru a obține prețul dorit de tine poți apela la câteva trucuri cum ar fi schimbarea bateriilor de la baie/băi, recondiționarea pieselor de mobilier, reparația balamalelor, etc. 

Apelează și la câteva trucuri de decor. Folosește pernuțe colorate, flori și alte obiecte care pot îmbunătăți aspectul casei și care îi vor da un aer mai prietenos și primitor. 

 

Fotografiile și descrierea 

obiectiv aparat fotografiat

Angajează un fotograf profesionist pentru realizarea fotografiilor pe care urmează să le pui pe site-urile de specialitate. Prin realizarea unor fotografii de înaltă calitate vei avea doar de câștigat.Casa pe care o scoți la vânzare se va face remarcată printre sutele de poze de slabă calitate. În ceea ce privește descrierea apartamentul nu te limita la o descriere clasică, pe care o găsești în fiecare anunț cu apartamente de vânzare. Încearcă să evidențiezi lucrurile frumoase ale apartamentului. De exemplu, dacă poți admira apusul din dormitor, nu omite să spui acest lucru. 

 

Listarea apartamentului

Caucasian man working shoot

După ce ai pus la punct toate detaliile legate de aspectul apartamentului, ai făcut pozele și ai și o descriere creativă, intră pe platformele online dedicate domeniului imobiliar, precum HomeZZ.ro, și postează anunțul tău. Mai mult decât atât, anunță-i și pe ai tăi prieteni, publică anunțul și pe rețelele de socializare și pregătește-te de vizionări. 

 

Acestea fiind spuse, lista poate continua, însă trebuie doar să te gândești la toate lucrurile pe care ai vrea să le vezi în casa pe care urmează să o cumperi. Chiar dacă acum ești de partea vânzătorului, asta nu înseamnă că nu te poți pune în pielea cumpărătorului. 

Acum că ai bifat toate lucrurile pe de lista, ai și descrierea și pozele care vor scoate în evidență locuința, trebuie doar să adaugi anunțul tău pe HomeZZ.ro!


📌 Vând locuința: Cu cine colaborez + Tips & Tricks

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL