7 Lucruri la ce trebuie să fii atent când închiriezi o casă

Publicat pe 30 March 2023.

7 Lucruri la ce trebuie să fii atent când închiriezi o casă

 

Căutarea chiriei este mai ușoară pe homeZZ.ro, atunci când știi ce îți dorești: apartamente de închiriat, garsoniere de închiriat sau case și vile de închiriat Poți contacta rapid și ușor proprietarul, direct din pagina anunțului.

 

Există câteva lucruri la care ar trebui să fii atent înainte de a semna un contract de închiriere. Iată 7 lucrurile cheie de luat în considerare:

 

1.Chiria și utilitățile: asigură-te că înțelegi valoarea chiriei pe care o vei plăti în fiecare lună, te poți inspira din acest calcul al bugetului de chirie. Și mai trebuie să ții cont de utilitățile lunare (de exemplu, apă, electricitate, gaz, internet etc.).

 

2.Contractul de închiriere: Citește cu atenție contractul de închiriere și asigură-te că înțelegi toți termenii și condițiile. Acordă atenție duratei contractului de închiriere, sumei depozitului de garanție, politicii de taxe de întârziere și condițiilor de reziliere a contractului de închiriere. Află mai multe detalii aici Tips &Tricks Chirie: Contract, avans și garanție.

 

3.Întreținerea și reparațiile: Întreabă proprietarul sau administratorul proprietății despre politicile de întreținere și reparații. Asigură-te că înțelegi cine este responsabil pentru rezolvarea problemelor care apar în timpul închirierii și cât de repede vor fi rezolvate.

 

4.Securitatea și siguranța: verifică condițiile și obiectele din casă pentru siguranța ta (încuietori, detectoare de fum și detectoare de monoxid de carbon etc.). Asigură-te că apartamentul are elemente de siguranță adecvate, cum ar fi stingătoarele și trusele de prim ajutor.

 

5.Localizarea: Alege o plimbare prin cartier și obșinuiește-te cu împrejurimile, descoperă toate facilitățile sau provocările zonei. Ia în considerare apropierea locației de transportul public, magazine alimentare, parcuri și alte facilități.

 

6.Animalele de companie și restricțiile: dacă ai animale de companie, întreabă despre politica privind animalele de companie, inclusiv orice restricții, taxe suplimentare sau depozite necesare pe car ele poate solicita proprietarul.

 

7.Starea locuinței în momentul mutării: înainte de a te muta, pregătește o prezentare amănunțită cu proprietarul sau administratorul proprietății și documentați orice daune sau probleme existente cu proprietatea.

 

Acordând atenție acestor factori importanți, poți fi sigur că vei închiria locuința potrivită pentru tine. Pe homeZZ.ro găsești zeci de mii de proprietăți din care poți alege.

Iar dacă tu ești proprietarul, află cum să fii proprietarul ideal. 

Despre Roxana Bitere

Roxana Bitere-

Îți recomandăm

Găsește-ți chiria perfectă pe homeZZ și poti câștiga primele 2 Luni Gratuite

Ghidul complet al chiriilor

7 Lucruri la ce trebuie să fii atent când închiriezi o casă

Ghidul complet al chiriilor