Tips & tricks: 6 lucruri la care să fii atent atunci când cumperi o locuință

Publicat pe 09 September 2021.

Atunci când decizi că este timpul să te muți la casa ta, trebuie să iei în calcul faptul că acest lucru poate însemna un proces pe termen lung. Compararea și analizarea tuturor variantelor pot dura o perioadă bună de timp. Iar decizia de a se încadra atât în cerințele tale, cât și în bugetul pe care l-ai propus, necesită timp de gândire. 

 

Dacă nu știi însă de unde să începi sau după ce ar trebui să te ghidezi pentru a face alegerea potrivită, iată câteva repere indicate de specialiștii Homezz,  care ar putea să te ajute.

 

  1. Primul pas ar fi să descoperi exact ceea ce îți dorești atunci când alegi să achiziționezi un imobil. Apartament, casă sau garsonieră, oricare dintre acestea trebuie alese cu mare interes și, mai ales, să îndeplinească anumite nevoi legate de zonă sau puncte de interes, pe lângă cele legate de buget.
  2. Zona în care este amplasat imobilul ce urmează să-ți fie casă, este foarte importantă. În orașele mari, aceasta trebuie să fie ușor accesibilă din punctul de vedere al transportului și să se afle în proximitatea unor stații de transport în comun, indiferent dacă vorbim despre metrou, tramvai sau autobuze. Dar, la fel de important este și nivelul zgomotului, așadar asigură-te că, deși ai mijloace de transport la îndemână, acestea nu sunt suficient de apropiate de viitoarea ta locuință încât să polueze fonic. 
  3. De asemenea, trebuie să te asiguri că în zonă există școli, spitale, magazine alimentare, farmacii, spații verzi și alte instituții sau spații special amenajate pentru diferite servicii de care tu sau familia ta ați putea avea nevoie. 
  4. Amplasarea apartamentului este un criteriu important. Probabil că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să vezi, indiferent de pe ce geam te-ai uita, doar clădiri. Așa că optează pentru un apartament bine orientat. 
  5. Un alt criteriu privind amplasarea și specificul zonei este gradul de siguranță a acesteia. Există zone nesigure, în special în orașele mari, pe care ar fi mai bine să le eviți când faci o astfel de investiție. Pe de altă parte, dacă apartamentul care te interesează se află într-o astfel de zonă, dar beneficiază de un regim special și de măsuri de siguranță extra, așa cum sunt camerele de supraveghere sau serviciile de pază, poți să reevaluezi ce compromisuri ești dispus să faci. 
  6. Un lucru de care toți cumpărătorii sunt interesați în mod special, ar fi actele de care aceștia au nevoie pentru a începe această procedură de achiziționare a imobilului. Indicat ar fi, ca de fiecare dată când sunteți pe care să cumpărați un imobil, să vă asigurați că toate actele dumneavoastră personale sunt în regulă.

 

Târgul Național Imobiliar organizează anul acesta o nouă ediție post pandemie, care reușește să strângă în perioada 10-12 septembrie 2021 la Palatul Parlamentului, oameni din lumea imobiliarelor,  dezvoltatori și agenții imobiliare de top din România, dar și  instituții financiar-bancare. 

 

HomeZZ, cel mai bun portal de anunțuri imobiliare își deschide ușile pentru cei ce se află în căutarea locuinței perfecte, iar pentru că faci casă bună când specialiștii și reducerile se adună, HomeZZ a pregătit pentru tine consultanță gratuită, sfaturi pentru un design potrivit dorințelor tale, credit în contul tău HomeZZ, dar și vouchere cadou pentru decorarea casei tale. Toate acestea puse „la bătaie” în roata reducerilor! Ia-ți Bilet Gratuit de aici.

 

Hai la târg să facem casă bună! 

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL