Studiu Homezz la Târgul Național Imobiliar: Ansamblurile rezidențiale noi sunt preferate de peste 60% dintre români

Publicat pe 13 September 2021.

Peste două treimi din tinerii care își caută o nouă locuință în București preferă ansamblurile rezidențiale nou construite, iar bugetul ideal pentru aceștia este de până la 85.000 euro, relevă un studiu al portalului imobiliar HomeZZ.ro, desfășurat săptămâna trecută, printre vizitatorii de la T.N.I., primul târg imobiliar de la începerea pandemiei.

 

Astfel, conform studiului desfășurat de HomeZZ.ro, printre vizitatorii cu vârsta între 25 – 34 de ani:

 

TNI 2021

Preferințele consumatorilor în materie de locuințe s-au schimbat în urma pandemiei. Astfel, dacă în 2019 amplasarea locuinței conta mai mult decât numărul metrilor pătrați, acum, după ce majoritatea tinerilor au fost nevoiți să acomodeze munca de acasă, suprafața utilă precum și numărul balcoanelor sau a teraselor reprezintă criterii importante în decizia de achiziție a unei noi locuințe. Facilitățile oferite de ansamblurile rezidențiale precum: spațiile de joacă pentru copii, piscina, calitatea finisajelor amenajările sau resursele regenerabile sunt de asemenea aspecte ce aduc valoare adăugată în decizia de cumpărare. 

 

Creșterea numărului de membri al familiei este încă un motiv obiectiv pentru care familiile decid să își schimbe actuala locuință cu una mai spațioasă. 20% dintre vizitatorii care au interacționat cu reprezentanții platformei imobiliare Homezz, declară că în viitorul apropiat își doresc să schimbe apartamentul din oraș cu o casă în apropierea Bucureștiului. Noua investiție trebuie să beneficieze de spațiu verde de minim 100 metri pătrați, conexiuni bune cu orașul și să numere minim 3 dormitoare.  

 

În ceea ce privește opțiunile de plată, peste 50% dintre viitorii cumpărători caută soluții de finanțare sigure și credite în monede stabile. 

 

Iar consumatorii care declară că doresc să facă o investiție în viitorul imediat, își doresc  apartamente tip studio sau de două camere, în zone cu acces facil la metrou și mijloacele de transport în comun. Bugetul pe care această categorie de consumatori îl are disponibil se află între 50.000 și 70.000 euro.


 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL