Principalele beneficii ale panourilor solare

Publicat pe 13 July 2022.

 

 Întâi de toate, ce sunt panourile solare?

Panourile solare ajută la transformarea energiei solare în energie electrică. Această tehnologie poate aduce o economie importantă a utilităților lunare, având multiple alte beneficii în gospodărie.

 

Cum functionează?

Lumina este radiația solară emisă de soare, care este cunoscută și ca radiație electromagnetică. Panourile solare, denumite si panouri fotovoltaice, fac posibilă transformarea radiației în forme utile de energie.

Mai exact, expunerea la soare a sistemului fotovoltaic face posibil ca celulele fotovoltaice din panou să absoarbă energia din lumina soarelui. Astfel se creează sarcini electrice care se mișcă drept răspuns la un câmp electric intern din celulă, provocând fluxul de electricitate. Energia obținută poate genera energie electrică ori poate fi stocată în baterii sau depozitare termică.

 

Datorită multiplelor beneficii cu impact direct în viața noastră, în ultimii ani interesul pentru panourile solare a crescut considerabil. Să descoperim împreună care sunt principalele beneficii ale sistemelor fotovoltaice.

 

 1. Reducerea utilităților lunare

De departe cel mai important beneficiu al acestei tehnologii este reducerea utilităților lunare. Proprietarii de case se pot bucura de reducere la factura de energie electrică din prima lună de folosire a panourilor.

Din punct de vedere al consumului, un sistem fotovoltaic poate alimenta întreaga gospodărie astfel încât nu există efecte secundare neprevăzute. Mai exact, un sistem poate acoperi integral consumul unei case, cu o reducere considerabilă a utilităților în funcție de nevoile proprietarului și de capacitatea panourilor alese. Deci dimensionarea corectă a sistemului poate sa aducă reduceri de până la 100% din facturile de energie electrică.

 

Vrei „Acasă”? Căutarea ta începe pe homeZZ.ro.

Dacă te-ai convins deja și dorești un sistem fotovoltaic la tine acasă, dar încă nu ai cumpărat-o, pe homeZZ.ro găsești zeci de mii de proprietăți din care poți alege.

 

  1. Protejăm mediul înconjurător

Comparativ cu celelalte surse de energie, sistemele fotovoltaice sunt o soluție bună pentru mediu. Sursele precum petrolul, cărbunele și gazele naturale au efecte negative multiple, poluează aerul, apa ori prin deșeurile toxice care cauzează alte probleme pentru mediu.

Folosirea panourilor solare la tine acasă poate avea astfel multiple beneficii și pentru natură, nu doar pentru propria gospodărie. Prin instalarea unui sistem fotovoltaic un proprietar contribuie la reducerea emisiilor de CO2, reducerea cărbunelui folosit pentru producția de energie și a numărului de copaci plantați datorită folosirii energiei solare.

Iată un exemplu: un sistem solar de 12kw, folosit în perioada februarie 2022 – iulie 2022 a ajutat la reducerea a 2,56 tone de cărbuni folosiți, la evitarea a 3,04 tone de CO2 și echivalează cu plantarea a 5 copaci.

  

  1. Durată mare de viață

În procesul de decizie a instalării a unui sistem fotovoltaic sunt relevante și detaliile tehnice. Panourile fotovoltaice sunt rezistente, pregătite chiar pentru condiții meteo mai dificile, fără să le fie afectată eficiența. Durata de viață a panourilor solare este de până la 20 ani, ceea ce le face o bună alegere pe termen lung. În plus, un proprietar își poate recupera investiția în doar câțiva ani, date care te pot ajuta să apreciezi corect investiția în această sursă de energie. Colaborarea cu ADC Solar pentru montajul panourilor fotovoltaice aduce un beneficiu suplimentar: garanție de până la 25 de ani.

 

  1. Mai multă încredere și siguranță

Uneori, sursele tradiționale de energie electrică pot fi nesigure, în timp ce utilizarea energiei solare cu propriile panouri solare poate aduce confortul folosirii unei resurse nelimitate, energia solară. Cu propriul sistem fotovoltaic vă puteți genera propria energie electrică pentru mai multă siguranță și încredere.

Mai mult, având un sistem pe panouri solare, prin adăugarea de baterii, se poate crea o rețea ce vă permite să „funcționați” independent de rețeaua electrică nationala și poate servi drept back-up în cazul unor pene severe de curent.

 

  1. Întreținere ușoară, fără costuri suplimentare

Din punct de vedere întreținere, panourile solare montate pe propriul acoperiș nu necesită mult efort. Este suficient să cureți praful și murdăria de pe panouri doar de câteva ori pe an. Pentru acest serviciu poți apela și la profesioniști. Sunt recomandate lucrări de întreținere si mentenanță anuale realizate de specialiști pentru un randament ridicat al panourilor, dar și pentru prevenția anumitor defecțiuni care pot apărea ca efect al degradării normale, survenită în timp.

 

Împreună, homeZZ.ro și ADC Solar, aducem #energiaverde acasă

ADC Solar poate fi partenerul tău de încredere pentru economia de energie electrică de acasă, fiind pregătit să răspundă tuturor întrebărilor tale. Descoperă și tu sistemele fotovoltaice și comandă-l pe cel potrivit pentru casa ta.

 

 

 

Despre Roxana Bitere

Roxana Bitere-

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL