Cum să-ți creezi un colț de relaxare acasă

Publicat pe 11 June 2021.

Acasă este un cuvânt destul de întâlnit în această perioadă. E acel loc de refugiu și de relaxare (relaxare fiind un alt cuvânt des întâlnit). Este locuința unde trăiește și familia ta și unde te simți cel mai bine, iar dacă nu te simți mereu în largul tău, e cazul să îți creezi un colț de relaxare. Noi, echipa homeZZ.ro, te invităm să afli din acest articol cum să procedezi în acest sens.


Află informații utile despre contractul de comodat: https://blog.homezz.ro/contract-de-comodat/ 📌


 

Colț de relaxare în apartamentul mic

Într-un apartament mic, cu două camere ori cu camerele mici, ai șanse mai mici să te desfășori așa cum preferi, însă dacă îți dorești suficient, găsești cel puțin o zonă mică destinată exclusiv relaxării tale. Te poate ajuta un fotoliu pe care îl consideri confortabil pus undeva în colțul sufrageriei sau într-o margine de cameră prin care nu se tranzitează. Găsești tu o cale să obții câțiva metri pătrați pentru cuibușorul tău personal în care să te relaxezi așa cum dorești fără să fii deranjat și… fără să îi deranjezi pe ceilalți.

Colț de relaxare în apartamentul mare

Dacă apartamentul este spațios și dacă are mai multe camere, poate că nu va deveni o cameră întreagă amenajată fix așa cum îți dorești, dar vei avea la dispoziție o zonă mai mare ca să îți poți întinde picioarele, să poți moțăi, să poți visa cu ochii deschiși sau să poți viziona meciul/ serialul în liniște și pace.

Apartamente cu 3 și 4 camere

 

Garsoniera toată să fie relaxantă

Ei, bine, aceasta va fi toată un singur colț de relaxare, și ori îți amenajezi garsoniera astfel încât să ajungi să o adori, ori iei în calcul mutarea într-un apartament cu 2 camere, pentru a avea loc de un colț de relaxare. Este necesar, deși puțină lume o știe – influența psihologică pozitivă a acestui colțișor din casă este enormă și se va răsfrânge asupra celorlalte persoane care locuiesc cu tine. Iar dacă locuiești singur/ă, te vei simți relaxat/ă mai bine într-un singur loc din casă; e un fapt.

Garsoniere

 

 Colțul de relaxare din casă/curte

Când locuiești la casă, ai parte și de o configurație diferită față de cea a apartamentelor, așadar poți stabili un loc inedit pentru a-ți amenaja acolo deja celebrul colț de relaxare. O casă fără etaj este limitată din acest punct de vedere, deși poate fi destul de ofertantă în raport cu o garsonieră, spre exemplu. O casă cu etaj este ideală, fiindcă un etaj (sau o mansardă, poate) este ceva special, iar a te relaxa aici capătă înțelesuri inedite. Pe timp de vară poți extinde ideea și la a amenaja în curte un colț al tău și numai al tău. Iată cum poți avea… două colțuri de relaxare, ca să te poți muta dintr-unul în altul oricând dorești.

Case-vile

 

 Colț de relaxare, bucurie și… chirie

 Locuiești cu chirie? Avem o veste proastă și una bună: vestea proastă este că nu te poți desfășura așa cum  vrei în casa altuia, decât pentru o perioadă și în anumite limite, cel mai probabil și cu aprobări din partea proprietarului. Dar nu lăsa acest detaliu să te dea înapoi de la idee, fiindcă vestea bună este că e mai simplu decât crezi să găsești tu o soluție și să o pui în aplicare. În tot acest timp, gândește-te din ce în ce mai serios să te muți undeva unde să trăiești relaxat(ă).

Despre Echipa HomeZZ

Echipa HomeZZ-

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL