Cum îți amenajezi apartamentul ca să pară mai spațios

Publicat pe 09 September 2021.

Spațiul unui apartament este limitat, iar cerințele noastre sunt în continuă expansiune, fie că e vorba de un nou membru al familiei, noi cerințe funcționale sau spații de depozitare. Pentru toate acestea, Pentru toate acestea, arhitecta Monica Cirstea, Omnia Design Studio, ne inspira cu câteva idei prin care poți crea impresia de spațialitate într-un apartament de mici dimensiuni.

Culorile deschise crează impresia de luminozitate și de spațiu amplu, chiar atunci când dimensiunile reale ale camerelor nu ne avantajează. Vopsește pereții în alb, optează mobilier în culori deschise, iar pentru draperii, covoare și celelalte elemente textile alege o nuanță pastel sau o culoare de accent.

Un balcon închis se adaugă la adâncimea existentă a camerei, iar dacă optezi pentru perdele sau draperii, lumina va păstrunde și mai greu în cameră. Lăsând balconul deschis, te poți bucura de mai multă lumină, aer curat și priveliște neobturată la vecinătăți.

Aglomerarea camerelor cu multe obiecte decorative și piese de mobilier poate crea impresia de spațiu înghesuit, chiar sufocant. Cu toții adunăm diverse obiecte în timp, fiecare cu semnificația lui, dar e bine să facem regulat și o selecție a lor și să păstrăm doar lucrurile cu adevărat utile și importante, pentru a avea mereu casa ordonată și primitoare.

Spațiile de depozitare sunt absolut necesare pentru a putea păstra ordinea în locuință. În momentul în care toate lucrurile sunt la locul lor, cele lăsate la vedere vor fi mult mai aerisite. Este foarte bine dacă dispunem de o debara sau un dulap încastrat în perete, iar dacă nu, trebuie să fim foarte atenți la potențialul fiecărei zone din casă și să facem un mobilier cât mai cuprinzător și bine poziționat pentru a nu încărca aspectul camerei.

În special pentru spații mici sau înguste, oglinzile dau impresia de dublare a spațiului, ajutând de asemenea și la reflectarea luminii naturale în încăpere. Un dulap cu oglinzi este o alegere excelentă pentru dormitor sau hol, însă utilizarea oglinzilor nu se oprește aici. Putem placa un întreg perete, sau o zonă de accent cu oglinzi, sau putem amplasa oglinzile ca tavan suspendat, dând astfel impresia de încăperi mai înalte. Un efect similar îl putem obține cu ajutorul suprafețelor lucioase.

Folosind doar culori deschise și piese de mobilier puține, există riscul de a obține un aspect tern al camerelor. Însă nu și dacă amplasăm pe acest fundal neutru câteva obiecte cu una-două culori de accent sa cu anumite detalii decorative deosebite. Aceste obiecte ne ajută să ”citim” mai bine spațiul cu zonele sale distincte și ne exprimă personalitatea.

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL