Corpul nostru, cel mai bun prieten

Publicat pe 18 October 2021.

În CasaZZen ai armonie și echilibru. Redescoperă ZZenul interior cu sfaturile Georgianei Buta.

Te-ai gândit vreodată la corpul tău fiind cel mai bun prieten al tău? Te-ai gândit vreodată la corpul tău că fiind chiar casa ta?

 

Recunosc eu nu l-am privit așa mereu. Pană acum câțiva ani priveam corpul pe o forma, formă de care trebuie am grija fie așa cum îmi doresc. fiu slaba, trec pe lângă o oglinda și fiu mulțumită de cum arat.

Aceasta perspectiva s-a schimbat în momentul în care mi-am dat seama nu este vorba doar de exterior. Am început îmi focusez atenția și în interior, de fapt descopăr cum se simte corpul meu cu adevărat.

Am ales nu mai privesc corpul pe o simplă formă, am ales îl privesc pe un templu, un loc în care mintea și inima se cuibăresc, încercând creeze o relație de armonie. Fiecare secundă petrecută în această lume, fiecare respirație se întâmplă prin corpul nostru, casa care ne găzduiește din clipa în care ne-am născut.

 

Corpul nostru este extrem de inteligent, el ne oferă semnale și încearcă ne arate ori de câte ori se întâmplă în interior un dezechilibru. Acest lucru putem să-l facem doar prin prezență și conștientizare, ajungând astfel fim cu adevărat în corpul nostru.

 

De cate ori ai fost la doctor și nu ai știut exprimi exact unde anume te doare și cum anume simți durerea? Noi suntem singurii care ne putem înțelege propriul corp și putem astfel avem grija de el conform nevoilor.

Momentul în care am început creez această relație de prietenie a fost când am început să practic yoga. Atunci am inceput mă descopăr atât din punct de vedere fizic, dar și emoțional. Mi s-a părut fascinant cum o simplă postură de yoga, nu foarte complicată, poate scoate la suprafață emoții, stări la care nici nu m- fi gândit. Astfel am aflat cum toate emoțiile, cuvintele nespuse rămân blocate în corp și creează tensiuni. Privesc fiecare postură de yoga precum o oglindă a modului în care se simte corpul meu.

 

Te invit facem un exercițiu împreună

Pentru început închide ochii, exact acolo unde ești acum și iți faci o scurtă scanare a corpului, du-te cu atenția la fiecare parte a corpului începând cu creștetul capului până jos, la vârfurile degetelor de la picioare. Observă cum se simte fiecare mușchi și fiecare articulație.

Rămâi mai mult timp acolo unde simți tensiune și încearcă vizualizezi cum respirația ta se duce către acea parte a corpului și dizolvă tensiunea.

La final, rostește câteva cuvinte de mulțumire și recunoștință corpului tău pentru este cu tine zi de zi, moment de moment.

Acest tip de exercițiu îl poți face zilnic oriunde. Oferăți acest cadou, timp petrecut cu tine și cu al tău corp minunat.

Intră în campania Casa ZZen și poți câștiga un abonament Yoga & Functional Training alături de Georgiana Buta, instructor acreditat de yoga.

 

Despre Roxana Bitere

Roxana Bitere-

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL