Ce înseamnă hygge și cum te ajută

Publicat pe 20 January 2022.
Ce înseamna hygge și cum te ajuta

 

Probabil v-ați lovit în ultima perioadă de acest cuvânt și nu știți exact de unde a apărut și care este sensul lui. Așa că, ne-am gândit să discutăm puțin despre semnificația sa și despre cum te poate ajuta să te simți și mai confortabil atât în propria casă, cât și în viața de zi cu zi.

Hygge este un adjectiv ce provine din limba daneză și norvegiană și are ca scop transmiterea unor sentimente specifice mediului din casa și viața lor. Putem spune că este un fel de „rețetă a fericirii”, ce se bazează pe confort absolut, fericire și stare de bine.

 

 

Cum se traduce hygge în limba română? 

Termenul de hygge nu are corespondent direct în limba română deoarece nu poate fi explicat printr-un singur cuvânt. O traducere exactă a acestuia ar cuprinde de fapt un cumul de adjective și substantive, precum: confortabil, intim, plăcut, cămin, frumos, drăguț, liniștitor și lista poate continua…

 

 

Principii hygge pentru o casă plină de bucurie 

 

     1. Amenajarea casei în stil hygge

Amenajare casa hygge

Tot conceptul hygge se învârte în jurul ideii de confort absolut al casei. Deci dacă vrei să aduci în viața ta această „rețetă a fericirii”, primul pas este să îi dai casei tale un upgrade, iar mai apoi ție.

Iată ce trebuie să faci:

 

     2. Petrece mai mult timp offline 

Principii Hygge

Renunță la timpul petrecut pe telefon la prima oră a dimineții sau seara înainte de culcare. Introdu în rutina ta de seara cititul, iar în cea de dimineața sportul sau pur și simplu relaxarea, alături de o ceașcă de cafea/ceai.

 

     3. Găsește-ți timp doar pentru tine

Principii hygge

Indiferent cât de ocupat ai fi, trebuie să-ți faci întotdeauna timp pentru tine și activitățile tale preferate. Iar dacă nu știi cu ce să începi, există mereu o carte în casă pe care ți-ai propus să o citești de o veșnicie. Acum e momentul perfect!

 

     4. Folosește lumină blândă și lumânări

Lumanari hygge

Nimic nu induce mai bine ideea de confort și relaxare decât lumina caldă. Înlocuiește becurile din casă și bucură-te de o atmosferă relaxantă în fiecare seară. Iar pentru un cadru cât mai intim, nu te sfii să folosești cât mai multe lumânări.

 

     5. Investește în produse de baie

Principii hygge

Nu există nimic mai hygge decât o cadă plină de spumă înconjurată de lumânări. E timpul să acorzi mai mult interes și atenție produselor de baie! Fiecare activitate din viața ta trebuie apreciată la maxim.

 


📌 Vezi aici cum arată o baie modernă mică: https://blog.homezz.ro/amenajare-bai-mici-de-apartament/


 

 

     6. Trăiește în prezent!

Principii hygge

Nu îți mai face griji pentru viitor! Prezentul este aici și de multe ori pierdem momente importante pentru că mereu ne gândim la ziua de mâine. Bucură-te de ceea ce ai și ți se întâmplă în fiecare zi! Dacă ai grijă de prezent, viitorul o să fie cu siguranță și mai bun.

 

Surse foto: depositphoto.com, unsplash.com, pexel.com

 

 

 

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL