Care sunt pașii de obținere a unui credit

Publicat pe 08 July 2022.

 

Ești tânăr la început de drum, ai deja o experiență minimă în muncă și crezi că este momentul să schimbi chiria lunară cu rata unui credit pentru prima ta locuință?

Sau familia se mărește, apartamentul vostru pare dintr-o dată că are mai puțin spațiu decât atunci când l-ați cumpărat, iar cei mici își doresc “neapărat! un cățel și curte”?

Indiferent care este situația în care te afli, modalitatea potrivită de accesare a unei proprietăți rămâne creditarea ipotecară. Și anul acesta variantele de finanțare sunt creditul ipotecar de achiziție locuință și creditul Noua Casă.

Cu o bună informare și organizare poți câștiga timp prețios,  iată sfaturile brokerilor 123credit.ro despre pașii pe care trebuie să îi urmezi.

 

  1. Verifică SUMA maximă pe care o poți împrumuta raportat pe veniturile și datoriile tale. Poți suna un broker, merge în sucursala unei bănci să discuți cu un specialist în credite sau, mai simplu, intră online și află instant cât poți împrumuta folosind instrumentul de calcul oferit de 123credit.ro.

 

2. Găsește LOCUINȚA potrivită care se încadrează în bugetul tău

Odată ce ai găsit locuința potrivită și știi că poți împrumuta banii necesari pentru a o cumpăra, e momentul să te asiguri că proprietatea pe care o cumperi are toate actele de proprietate necesare pentru ca o banca să o poată ipoteca.

Important: Când alegi să cumperi o casa, dacă nu este una nou construită și în special a fost edificată înainte de anul 1977, asigura-te printre altele că nu este înscrisă pe lista imobilelor cu risc seismic disponibilă pe site-ul primariei.

Mai mult, pentru a fi sigur că vânzătorul nu se răzgândește și îți vă vinde ție proprietatea, semnezi o promisiune de vânzare (antecontract) și plătești avansul.

 

Vrei Acasă?

Căutarea ta începe pe homeZZ.ro, unde găsești zeci de mii de proprietăți din care poți alege.

 

3. Verifică în detaliu OFERTELE de credit ipotecar ale băncilor pentru a afla:

In acest proces poți contacta mai multe bănci, poți apela la un broker tradițional sau poți accesa un agregator online de credite care îți permite să vizualizezi toate ofertele în același loc și să discuti cu un broker daca ai nevoie. Consultanții de la 123credit.ro te ghidează privind toate ofertele de credit din piață.

 

4. Odată ce ai aflat care este oferta de credit potrivită, nu ramane decât să aplici pentru credit, iar banca începe ANALIZA solicitării tale.

 

Cum aplici?

Fie mergi direct la bancă, fie discuți cu un broker și completați împreună cererea de credit pe care ulterior, el/ea o depune la bancă sau, mai simplu, aplici direct online, cererea ta de credit este completată automat, un specialist de credite aruncă o privire peste ea, intră în legătură cu tine și o trimite la bancă spre analiză.

 În procesul de analiză, se vor întâmpla următoarele:

În cazul unui credit ipotecar standard, după aprobarea finală a băncii, procesul se încheie și poți semna contractele de credit, de ipotecă și de vânzare, însă în cazul unui credit Noua Casă, după ce finanțatorul a avizat pozitiv solicitarea ta de credit, dosarul va fi trimis pentru verificare și către FNGCIMM (“Fondul de Garantare”). Abia după ce și FNGCIMM verifică și aprobă acordarea garanției prin programul Noua Casă, analiza este încheiată, iar tu poți semna contractele și devii proprietar.

 

  1. După aprobarea finală, poți lua legătura cu un birou NOTARIAL pentru a pregăti și semna contractele de vânzare și de ipotecă.

Pentru a pregăti contractele de vânzare și de ipotecă, vei pune în legătură biroul notarial cu banca și, în acord cu cerințele acesteia, notarul va  întocmi actele.

Iți lași „autograful” pe documente și gata, ai devenit proprietar, e timpul să deschizi șampania!

Procesul de accesare a unui credit ipotecar nu este unul complicat. În funcție de situația ta sau a proprietății pe care o cumperi, el poate dura în medie până la 3 săptămâni. Atâta timp cât ai un profil bun, nu ai datorii curente restante, ai un venit net lunar stabil și proprietatea pe care o cumperi are toate actele, procesul de accesare a creditului vă merge ușor și fară bătăi de cap. În cazul în care iți dorești că cineva să te ghideze prin tot procesul, poți apela și la un broker de credite, serviciu care în mod normal este gratuit.

 

Împreună, homeZZ.ro și 123credit.ro, te ajutăm să obții creditul potrivit și casa de vis!

Despre Roxana Bitere

Roxana Bitere-

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL