Amenajarea băii- modele de băi moderne

Publicat pe 02 February 2022.
Amenajare baie

 

Deși poate nu realizezi asta, baia este una dintre camerele importante ale casei și care îți poate influența starea de spirit destul de mult. Așa că, este necesar să creezi un mediu cât mai plăcut și relaxant în interiorul acesteia. Și… pentru că se zice că multe idei mărețe s-au născut aici, haideți să vedem cum puteți amenaja această încăpere așa cum merită.

 

 

Idei generale pentru amenajarea unei băi moderne 

O baie modernă este o combinație între confort, utilitate și inedit. Este un stil care îmbină eleganța cu minimalismul. Elementele care trebuie să se regăsească într-o astfel de baie sunt: simplitatea, formele și modelele geometrice, nuanțele blânde și neutre, linile clare și multă lumină.

Astfel spus, atunci când te decizi să amenajezi baia în stil modern, trebuie să ții cont de următoarele aspecte:

       1. Culorile și materiale pe care să le folosești

Este important să țineți cont de dimensiunea camerei înainte de a lua orice decizie. Amenajarea unei încăperi mari este complet diferită de amenajarea unei băi mici. Pentru o baie mare puteți folosi o paletă mai largă de culori: de la culori neutre și blânde până la pereți statement în nuanțe închise sau foarte aprinse. 

După ce ați stabilit culoarea, următorul pas este alegerea gresiei și faianței. Pentru a obține acest stil modern este recomandat să optați pentru: plăci ceramice cu aspect lucios, model delicat și uniform sau gresie și faianță care imită lemnul sau piatra. 

Amenajare baie

Amenajare baie

Amenajare baie

      2. Alegerea pieselor de mobilier și decor

Baia trebuie să fie amenajată în linii drepte, iar mobilierul și accesoriile trebuie să aibă forme geometrice cât mai simple. Este recomandat să optați pentru mobilier suspendat, chiuvetă mică cu formă dreptunghiulară și o formă cât mai simplă de cadă sau cabină de duș. Fiecare element în parte trebuie să se completeze armonios cu celălalt, și chiar dacă nu fac parte din același set, trebuie să se potrivească ca și cum ar fi două piese de puzzle.

Amenajare baie

Amenajare baie

Amenajare baie

Amenajare baie

      3. Lumina

Corpurile de iluminat trebuie să se integreze perfect în design-ul mobilierului. Este recomandat să existe lumină din abundență, mai ales în lipsa celei naturale și să existe atât becuri cu lumină puternică, cât și unele pentru iluminare ambientală.

Amenajare baie

Amenajare baie

Amenajare baie

 

 

Modele de băi în funcție de culoare 

 

Amenajare baie- băi albe

Albul este una dintre nonculorile ce pot fi integrate cel mai ușor într-un stil modern. Această culoare este recomandată în special băilor care dispun de lumină naturală. Pentru a crea un spațiu care dă impresia de liniște și prospețime, alegeți un mobilier cât mai minimalist sau optați pentru piese din lemn/marmură. Pentru o pată de culoare puteți să adăugați accesorii în culori neutre sau calde, precum prosoapele sau chiar plante.

Amenajare baie

 

Amenajare baie- băi gri cu alb

Dacă ați vrea o baie albă, dar cu toate astea parcă simțiți că există o urmă de îndoială, puteți oricând să adăugați o nuanță din aceeași familie. Griul poate fi integrat foarte ușor atât în faianță, cât și în mobilier și poate fi completat cu accente argintii sau chiar aurii.

Amenajare baie

 

Amenajare baie- băi alb-negru

Combinare acestor două nonculori este foarte ușor de realizat. Puteți opta pentru: un perete statement negru, piese de mobilier negre și pereți albi sau viceversa, baie jumătate albă, jumătate neagră, mozaic etc…

Amenajare baie

 

Amenajare baie- băi alb și roșu

O altă combinație reușită poate fi și această variantă care se potrivește perfect pentru cei care își doresc ceva mai îndrăzneț. Combinațiile de culori și modele pot fi multiple. Tot ce trebuie să faceți este să vă lăsați imaginația să zboare. Pentru un plus de autenticitate puteți folosi și accente gri.

Amenajare baie

 

Amenajare baie- băi albastru cu alb

Deși albastrul poate vă duce cu gândul la o încăpere rece, friguroasă, dacă combinați armonios această culoare cu alb, o să obțineți un design deosebit ce va transmite un sentiment de calm și relaxare. Pentru a obține un efect spectaculos puteți opta pentru modele de faianță 3D sau tapet din fibră de sticlă.

Amenajare baie

 

Amenajare baie- băi verzi

Poate părea mai puțin obișnuit să optați pentru această culoare, însă vă garantăm că baia va arăta senzațional. Verdele poate fi combinat cu alb, negru sau gri pentru a obține un design armonios și este recomandat să alegeți mobilier din lemn nefinisat sau sticlă. Un mic sfat ar fi să introduceți plante în acest decor și nu o să mai vreți să părăsiți vreodată baia.

Amenajare baie

 

Amenajare baie- băi crem 

Crem-ul este o culoare foarte simplă de accesorizat, care oferă un design modern si foarte curat vizual. Poate fi combinat cu alb, negru, gri și se poate mobila atât cu mobilier normal lucios sau mat, cât și cu unul din lemn masiv. Dacă doriți să puteți combina mai multe nuanțe și elemente, cu siguranță această variantă este alegerea potrivită.

Amenajare baie

 

Surse foto: depositphoto.com

 



Întrebări frecvente ❔ și răspunsurile lor ❕

Q: Cât costă amenajare unei băi?

Costul amenajării unei băi poate fi condiționat de mai multe aspecte. Astfel, în funcție de preferințe, acesta poate începe de la câteva sute de RON și poate urca până la câteva zeci de mii de RON.

Q: Cum să amenajezi o baie?

Pentru a amenaja o baie trebuie să stabilești bugetul proiectului, iar apoi să alegi materialele necesare în funcție de acesta: gresie, faianță, vopsea, tapet, piese de mobilier etc..

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

Buget limitat? Nicio problemă.

Ghidul complet al cumparatorului

inchiriere electronice

Motive în plus să închiriezi electronice

Ghidul complet al cumparatorului