Demontăm 5 mituri despre panourile solare

Publicat pe 07 July 2022.

 

Te interesează să montezi panouri solare acasă, dar încă nu poți decide dacă e potrivit pentru tine? Te ajutăm, întâi de toate, prin demontarea a 5 mituri privind sistemele fotovoltaice pentru a lua decizia corectă.

Cererea de energie regenerabilă este în creștere pentru a diminua efectele încălzirii globale cu care se confruntă mediul nostru. Suntem înconjurați de multiple soluții privind energia regenerabilă, în special energie solară, care are potențialul de a fi folosită pe tot parcursul anului.

 

Mitul 1: Panourile solare nu funcționează pe vreme rece cu zăpadă sau când este înnorat.

Realitate: Panourile solare funcționează în medii însorite, reci și chiar înnorate. Tehnologiile panourilor solare le permit să funcționeze eficient și unele sunt chiar mai eficiente la temperaturi mai reci decât la cele mai ridicate. Mai mult, vremea înnorată nu inhibă eficiența panourilor solare pentru că în continuare acestea pot fi o sursă viabilă de energie electrică. Chiar și zilele reci și însorite de iarnă generează un nivel comparabil de energie electrică cu cel pe care l-ai obține din zilele toride de vară. Iată câteva exemple de țări în care astfel de sisteme sunt eficiente: Germania, care este liderul mondial al panourilor solare, Marea Britanie, China și Italia.

 

Mitul 2: Instalarea unui sistem fotovoltaic este complicată și necesită efort mare de întreținere.

Realitate: De fapt, instalarea panourilor solare este relativ simplă, dar o condiție importantă poate fi serviciul de instalare. Din punct de vedere întreținere, panourile solare se curăță cu apă pentru a îndepărta praful acumulat, reziduurile sau zăpada. Avantajul acestor sisteme este ca sunt construite ca să reziste la intemperii, inclusiv grindină, lapoviță etc.

 

Mitul 3: Panourile solare sunt scumpe și nu se poate recupera investiția.

Realitate: Perioada medie în care proprietarii de case își recuperează de obicei investiția în panouri solare este de 3-6 ani. Durata medie de viață a acestei tehnologii este de peste 20 de ani, iar un proprietar va beneficia de o reducere a facturii de energie electrică în termen de minim o lună de la instalarea și folosirea panourilor.

În plus, colaborarea cu ADC Solar pentru montajul panourilor fotovoltaice aduce un beneficiu suplimentar: garanție de până la 25 de ani.

 

 Mitul 4. Panourile solare pot dăuna acoperișului.

Realitate: Panourile solare nu vă vor strica acoperișul decât dacă instalarea panourilor se face necorespunzător. Este extrem de important ca panourile să fie montate de profesioniști pentru cât mai puține riscuri implicite.

 

Vrei o casă? Căutarea ta începe pe homeZZ.ro.

Dacă te-ai convins deja și dorești un sistem fotovoltaic la tine acasă, dar încă nu ai cumpărat-o, pe homeZZ.ro găsești zeci de mii de proprietăți din care poți alege.

 

Mitul 5: Prețurile panourilor solare se bazează pe dimensiunea casei tale.

Realitate: Panourile solare sunt concepute pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecarui proprietar. În procesul de stabilire a prețului de instalare a panourilor solare se acordă o atenție deosebită orientării și înclinării acoperișului casei, nu mărimii acoperișului sau casei. În plus, zona înconjurătoare a acoperișului este relevantă pentru a asigura poziționarea panourilor într-o zonă care are acces ușor la lumina soarelui și nu este obstrucționată de copacii sau clădirile din jur.

 

Împreună, homeZZ.ro și ADC Solar, aducem #energiaverde acasă

ADC Solar poate fi partenerul tău de încredere pentru economia de energie electrică de acasă, fiind pregătit să răspundă tuturor întrebărilor tale. Descoperă și tu sistemele fotovoltaice și comandă-l pe cel potrivit pentru casa ta.

 

 

 

Despre Roxana Bitere

Roxana Bitere-

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL