Ce schimbări faci în casă când copilul începe să facă primii pași
Publicat pe 04 June 2021.Primii pași ai copilului sunt magici, memorabili, un moment de mare satisfacție, de văzut și revăzut pe filmare. Imediat după aceea, toate lucrurile din casă devin pericole de accidentare și sunt puse în pericol. Echipa HomeZZ îți arată ce trebuie să schimbi prin casă și chiar îți propune să faci o schimbare în imobiliare.
De la 9 luni cel mai devreme, bebe va face primii pași, va învăța să meargă, bineînțeles că în propriul ritm. De acum va ajunge la multe lucruri din apartament, inclusiv la cele la care nu te gândeai deloc. Însă și înainte de acel moment magic, prichindelul merge de-a bușilea, așadar recomandarea este ca schimbările prin casă pentru adaptarea la noul context să fie efectuate chiar mai înainte – mai ales că, dacă se ajunge la schimbarea locuinței, procesul durează mai mult.
(sursă foto: unsplash.com)
Eliberezi terenul din casă și reorganizezi toate camerele
Sunt cel puțin 5 aspecte de luat în considerare atunci când ai acest scop de îndeplinit. Dacă bebelușul stă cuminte în pătuț, din momentul în care începe să meargă se schimbă totul. Noi, homeZZ, îți oferim mai jos repere apropo de pregătire și reorganizare.
- Ai grijă ca bebe să pășească pe suprafețe ferme, drepte, libere, să aibă loc să se desfășoare.
- Asigură-te că bebe nu va aluneca pe parchet sau gresie, dar nici nu se va împiedica de covor.
- Aplică siguranțe pentru uși și protecții pe colțurile mobilei. Ceva benefic și pentru tine ca adult!
- Îndepărtează obiectele fragile, scumpe sau conectate la curent electric de pe rafturi, de pe polițe.
- Golește sau blochează sertarele de jos. Cel mic va ajunge la ele – și fii sigur(ă) că le va deschide!
Mai mult, există riscul să se cocoațe efectiv pe câte o piesă de mobilier sau să dărâme în avântul său orice stă pe mobila din cameră, în drum fiind spre unul dintre părinți sau spre o jucărie. Posibil să fie nevoie ca mobila în sine să fie îndepărtată sau măcar plasată cât mai pe margine. Obiectele în plus să fie eliminate în măsura în care se poate. Sunt măsuri de luat mai ales dacă stai cu chirie, iar imobilul este mobilat și utilat de către proprietar.
Chiar dacă bebe va folosi un antemergător (jucărie de împins, cu cadru și panou interactiv), tot sunt riscuri ca el să se lovească de ceva sau să deterioreze bunuri importante. Sticle, oglinzi mari, pahare cu model? Ia-ți gândul de la ele, vor trebui scoase din peisaj pentru câțiva ani, sau mutate undeva sus de tot.
De la primii pași până la camera copilului e cale scurtă
Tot primii pași ai bebelușului trebuie să conducă spre clipa realizării faptului că, peste câțiva ani, nu prea mulți, copilului îi va trebui o cameră a lui. În unele cazuri, în casă trebuie să faci schimbări și să tot faci schimbări până ajungi la concluzia că trebuie să schimbi chiar… casa.
Dacă locuiești într-un apartament cu două camere, poate poți face trecerea la unul cu trei camere. O casă spațioasă, cu etaj, cu grădină în care copilașul să alerge cât vrea este, desigur, o altă posibilitate. Stabilește în familie strategia intrând pe homeZZ.ro pentru a discuta pe exemple concrete.