6 stiluri de design interior potrivite cu personalitatea și stilul tău de viață

Publicat pe 09 September 2021.

Când vine vorba de propria locuință, fiecare dintre noi simte la un moment dat dorința să își personalizeze spațiile după preferințele și nevoile sale specifice. Spațiul în care locuim ne descrie vizual viața și personalitatea. În cele ce urmează, cu ajutorul Monicăi Cirstea, arhitect Omnia Design Studio, îți prezentăm 6 stiluri de design interior care să te inspire în conturarea căminului tău ideal.

  1.     Stilul scandinav

Stilul scandinav este un stil compact și funcțional, cu linii simple, în care predomină lemnul natur și nuanțe deschise, neutre de alb, gri și bej. Atmosfera caldă este îmbogățită și prin prezența plantelor de interior. Este unul din stilurile cele mai căutate în prezent, fiind pe gustul tuturor prin simplitate, accesibilitate și ambientul plăcut pe care îl crează.

Ți se potrivește dacă preferi interioarele luminoase, nuanțele neutre, și un ambient liniștitor, confortabil și ordonat. De asemenea, este cea mai bună alegere pentru amenajarea unui apartament de închiriat.

  1.     Stilul modern

Stilul modern își are originea în arhitectura modernistă și arta de început de secol XX și se caracterizează prin forme geometrice clare compuse din linii drepte și suprafețe plane dispuse în compoziții asimetrice, minimaliste. Stilul modern folosește puține accesorii și decorațiuni, mizând în schimb pe culori neutre și materiale precum lemnul, metalul și sticla. Atmosfera creată este rafinată și aerisită, adecvată stilului de viață specific omului modern.

Ți se potrivește dacă ai un stil de viață activ și preferi o ambianță elegantă și totodată ușor de întreținut.

  1.     Stilul industrial

Stilul industrial s-a dezvoltat în anii 1960 în cadrul proiectelor de conversie a clădirilor industriale dezafectate. Punând accentul pe creativitate și reutilizarea resurselor existente, stilul îmbină materialele tradiționale, nefinisate, cu materiale noi și elemente decorative inedite, precum piese industriale sau elemente reciclate. Elementele structurale din cărămidă sau beton aparent, instalațiile și țevile sunt lăsate la vedere, iar culorile predominante sunt gri, maro, alb, negru și ruginiu.

Ți se potrivește dacă preferi un stil nonconformist, degajat și lași esența lucrurilor să vorbească de la sine. De asemenea, este un stil foarte apreciat pentru amenajarea cafenelelor, restaurantelor sau spațiilor de birouri.

  1.     Stilul clasic

Stilul clasic poate fi definit ca elegant, elaborat și atemporal. Într-un astfel de interior predomină mobilierul din lemn masiv sculptat, obiectele de artă, culori calde, textile cu imprimeuri elaborate și candelabre. Dispunerea obiectelor de mobilier și a decorațiunilor este în general simetrică. Finisajele sunt de asemenea atent alese, folosindu-se pentru pereți, tapet, lambriuri sau profile decorative, iar la pardoseală, parchet de lemn masiv sau marmură.

Ți se potrivește dacă ai un stil de viață elegant, ții să prezinți o imagine atent studiată în tot ceea ce faci, pui preț pe materiale veritabile și obiecte de artă clasică.

 

  1.     Stilul oriental

Stilul oriental se distinge prin motivele decorative geometrice (arabescuri), nuanțe naturale de bej în alternanță cu mobilierul din lemn de culoare închisă și elemente decorative colorate. Spațiul rezultat oferă o imagine și o ambianță inedită, exotică, o adevărată inspirație de a te detașa de cotidian în confortul locuinței tale.

Ți se potrivește dacă ești o fire originală, deschisă la nou, dacă te atrag alte culturi și dacă vrei să aduci ceva din parfumul și căldura Orientului în viața ta de zi cu zi.

  1.     Stilul rustic

Stilul rustic este specific zonelor montane, pentru amenajarea cabanelor, însă poate fi folosit în orice spațiu pentru a recrea o atmosferă specifică. Interioarele în acest stil combină lemnul cu piatra și decorațiuni din obiecte tradiționale, rezultând un interior cald și primitor.

Ți se potrivește dacă ești apropiat de natură și tradiții, dacă preferi materialele naturale și îți place să colecționezi obiecte tradiționale.

Despre Denisa Lazaride

Denisa LazarideA terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București datorită pasiunii sale pentru scris și a curiozității sale despre lumea din spatele ecranului. A lucrat în televiziune timp de un an, unde și-a descoperit pasiunea legată de tot ce înseamnă vizual. A început în paralel un job de Asistent Social Media, unde a reușit să își clădească bazele spre un domeniu profesional mult mai creativ. În prezent, ocupă funcția de Social Media Specialist care reușește să îmbine atât pasiunea sa pentru vizual, cât și cea pentru scris. Scrierea de articole pentru acest blog este dată de pasiunea autorului pentru design interior, dar și din dorința de informare a cititorilor despre dedesubturile mai serioase ale domeniul imobiliar.

Îți recomandăm

De Black Friday ai reduceri de până la 12.000 euro la locuințe

GENERAL

Comision agentie imobiliara – Ce trebuie să știi

GENERAL